Yogi Beer

De beroemde tekenfilmserie beer van de Hanna-Barbera studio’s uit Hollywood. Het is de brutaalste beer die Ranger Smith in zijn Amerikaanse natuurreservaat heeft. Zelden werden er in een serie zoveel picknick manden gestolen en leeggegeten.

Yogi’s dagelijks leven bestaat uit het zoeken naar eten in Jellystone Park. Hij houdt vooral van sandwiches en chocolade cake. Yogi noemt zichzelf “slimmer dan de gemiddelde beer.” Aan zijn zijde waren altijd Boo Boo en zijn vriendin Cindy beer, die hij in de tweede serie ontmoette.

De Yogi Bear serie verscheen het eerst als deel van de Huckleberry Hound Show in november 1958. Kleinere rollen in de eerste Yogi-tekenfilms waren Boo Boo en Ranger Smith. De eerste stem voor Yogi Bear was Daws Butler, terwijl Don Messick, Boo Boo en de Ranger voor zijn rekening nam. Dan is er nog Yogi’s vriendin, een zuidelijke schone, Cindy Bear, met de stem van Julie Bennet.
De belangrijkste personages werden ontworpen door Ed Benedict, terwijl Bill Hanna en Joe Barbera zelf voor de productie en regie zorgde. Op 30 januari 1961 verscheen uiteindelijk De Yogi Bear Show.

Herkenningstune

Yogi Bear is smarter than the average bear
Yogi Bear is always in the Ranger’s hair
At a picnic table you will find him there
Stuffing down more goodies than the average bear
He will sleep till noon but before it’s dark
He’ll have every picnic basket left in Jellystone Park
Yogi has it better then a millionaire
That’s because he’s smarter than the average bear

Geschiedenis

Yogi Beer begon als onderdeel van de Huckleberry Hound Show in de late jaren 1950. Yogi werd al snel een grote ster en kreeg zijn eigen show.

In de jaren 1970 werd Yogi kapitein van een vliegende ark in Yogi’s Gang. Een paar jaren later ging hij de ruimte in, in Yogi’s Space Race. Daar was Boo Boo verwisseld als Yogi’s vriend door Scare beer, die net zoveel klaagde als Boo Boo.

In de 1980’er jaren kwam Yogi Beer terug aan het roer van de S.S. Jelly Roger, in Yogi’s Treasure Hunt. In 1988 begon een nieuwe serie waarin net als in het origineel Yogi, Boo Boo en Ranger Smith in Jellystone park woonden.

In 1991 werd Yo Yogi gemaakt. Samen met Boo Boo verbleef een hippe Yogi in een groot winkelcentrum. Deze serie duurde echter nog geen jaar.

Yogi verscheen dus in verschillende programma’s, die voor een groot deel ook zijn naam droegen. We hebben een overzicht samengesteld.

Hey There, it’s Yogi Bear [1964]

In 1964 kwam de eerste avondvullende tekenfilm van Hanna-Barbera Studio in de bioscoop, met Yogi Beer in de hoofdrol: ‘Hey There, it’s Yogi Bear’.

Yogi Bear is verhuisd naar de San Diego Zoo door Ranger Smith. Yogi ontsnapt en gaat naar het zonnige Californië. Cindy, zich niet realiserend dat Yogi is ontsnapt, gaat op zoek naar hem en wordt ontvoerd door een circus eigenaar.

Yogi Bear [2010]

Yogi Bear is een Amerikaanse live-action/animatie verfilming uit 2010 van de Hanna-Barbera animatieserie De Yogi Bear Show.

Yogi’s Familie

‘Yogi Bear – A Christmas Visit’, is een boek voor Kerstmis uit 1961. Het is geschreven door S. Quentin Hyatt met tekeningen van Sylvia en Burnett Mattinson. In dit boek komen een oom en zijn gezin Kerstmis vieren met Yogi en Boo Boo. Het zijn: Oom Northman, Tante Kate en de tweeling Yukon en Klondike.