Hey There, It’s Yogi Bear!

 • Datum premiere: 3 june 1964 (USA)
 • Box Office: $ 2.028.378
 • Filmduur: 89 minutes
 • C’est Yogi l’ours – Canada
 • Jogi-karhu seikkailee – Finland
 • Les aventures de Yogi le nounours – Frankrijk
 • Yogi, Cindy e Bubu – Italië
 • De avonturen van Yogi – Nederland
 • Yogi Bärs Abenteuer – West-Duitsland

Rolverdeling

 • Yogi Beer – Daws Butler / Bill Lee (zang)
 • Boo Boo – Don Messick / Ernest Newton (zang)
 • Cindy Beer – Julie Bennett / Jackie Ward (zang)
 • Ranger Smith – Don Messick
 • Grifter Chizzling – Mel Blanc
 • Snively Chizzling – J. Pat O’malley
 • Cornpone – Hal Smith

Plot

Het is de eerste dag van de lente in Jellystone National Park. Boo Boo wordt wakker uit zijn winterslaap en ontdekt dat het lente is. Hij maakt zijn vriend Yogi wakker en hoopt dat hij dit seizoen geen picknickmanden gaat stelen.

Maar al meteen begint Yogi de kampeerders te manipuleren om hun picknickmanden af te geven, Ranger Smith voorkomt echter dat dit ook daadwerkelijk gebeurt. Yogi gaat naar het kantoor van Ranger Smith en zegt dat hij uit Jellystone vertrekt als de bordjes ‘verboden de beren te voederen’ niet weggehaald worden.

Ranger Smith denkt dat het overplaatsen van Yogi, de enige manier is om hem te stoppen. Hij stuurt hem naar de San Diego Zoo in Californië. Voordat Yogi vertrekt weet hij Cornpone, een andere beer, te overtuigen om zijn plaats in te nemen. Cornpone denkt dat hij een filmcontract krijgt in Californië. Als de vrachtwagen met Cornpone vertrekt, gaat Yogi gelijk weer op jacht naar picknickmanden.

De gasten van het park klagen bij Ranger Smith over ‘the Brown Phantom’ ‘het Bruine Spook’, die al hun eten steelt. Ranger Smith belooft ook ‘het Bruine Spook’ naar de San Diego Zoo te sturen.

Cindy Beer, die verliefd is op Yogi, denkt dat hij in San Diego zit en ziet hierdoor haar kans schoon. Ze steelt een taart en doet zich voor als ‘het Bruine Spook’, maar Ranger Smith geloofd haar niet. Als Cindy boos de taart in Ranger Smith’s gezicht duwt, stuurt hij haar naar St. Louis Zoo en niet naar de San Diego Zoo! Pas op de trein hoort Cindy dat ze naar St. Louis gaat en ze huilt zichzelf in slaap.

Later die avond verongelukt de trein en Cindy ontsnapt. Lopend over straat komt ze de directeuren van het bijna failliete circus ‘The Chizling Brothers’ tegen. Hun hond Mugger jaagt haar een telefoonpaal in en als ze Cindy over de telefoondraden zien lopen, hopen ze dat Cindy hun circus kan redden als koorddanseres. Ze vangen Cindy en dwingen haar elke avond op te treden voor het publiek in hun circus.

Intussen voelt Yogi zich ellendig, hij mist Cindy heel erg. Uit wroeging gaat Yogi naar Ranger Smith om te vertellen dat hij ‘Het Bruine Spook’ is en dat hij herenigd wil worden met Cindy. Op het kantoor hoort Yogi dat Cindy is ontsnapt uit de trein, maar door zijn bekentenis wil Ranger Smith hem weer opsluiten en naar de Zoo overbrengen.

Maar omdat hij slimmer is dan de gemiddelde beer, sluit hij Ranger Smith op en ontsnapt samen met Boo Boo uit Jellystone. In de grote stad zien ze een circusparade door de straat lopen. Ze gaan naar het circus en komen erachter dat Cindy gevangen wordt gehouden door de Chizling broers en hun afschuwelijke hond.

‘s Avonds gaat Yogi naar het kantoor van de Chizling broers om de vrijlating te eisen van zijn geliefde. De broers zien echter een getalenteerde beer, die hun veel geld kan opleveren. Ze misleiden Yogi om in de kooi te stappen en sluiten hem daarin op, samen met Cindy. Ze laten hun hond Mugger de kooi bewaken en gaan de vangst vieren.

Terwijl de broers slapen, lukt het Boo Boo om de sleutels van de kooi te pakken. Yogi sluit Mugger op in de kooi en het trio steelt één van de circusauto’s om uit het circus te ontsnappen. Ze worden achterna gezeten door de broers, de sheriff en enkele kwade boeren, maar ze ontsnappen op een vrachtwagen naar New York City waar ze voor grote paniek zorgen als ze achtervolgd worden door de politie.

Als Ranger Smith hun capriolen ziet op de televisie roept hij uit: “Ik ben geruïneerd van kust tot kust!” Ranger Smith beseft dat hij de drie beren terug naar Jellystone moet halen, voor de National Parks Commissioner hem ontslaat. Hij haalt ze op in de Jellystone helikopter en Yogi, Cindy en Boo Boo beloven om geen problemen meer te maken. Maar Ranger Smith is nog steeds bang dat hij ontslagen gaat worden.

Dan komt echter de commissaris op de radio om Ranger Smith te feliciteren met de publiciteitsstunt van Yogi en zijn vrienden. Hij benoemt Ranger Smith zelfs tot Hoofd Park Ranger. Hierdoor is iedereen blij en vliegen ze al zingend terug naar Jellystone.

Credits

 • Producenten: Joseph Barbera, William Hanna
 • Regiseurs: Joseph Barbera, William Hanna, Charles Nichols
 • Scenario: Joseph Barbera, William Hanna, Warren Foster
 • Muziek: Marty Paich

Trivia

Mugger, de Chizzling Broers giechelende hond, werd later Muttley in de TV serie “Wacky Races” (1968) en “Dastardly and Muttley in Their Flying Machines” (1969).