Brother Bear 2

Brother Bear 2 is uitgekomen op 17 augustus 2006. Hij werd wederom geproduceerd door Walt Disney Pictures en heeft een lengte van 74 minuten. De film heeft nooit in de bioscoop gedraaid, maar is rechtstreeks op dvd uitgebracht. De tagline voor deze film is ‘The moose are on the loose..’

Plot

De film begint enkele maanden na de vorige film. Kenai en Koda ontwaken net uit hun winterslaap en begeven zich naar Crowberry Ridge voor de eerste bessen van het seizoen. Kenai wordt afgeleid door gedachten aan zijn jeugdliefde Nita, die hij ooit een speciaal amulet gaf om hun liefde te benadrukken. Nita is afkomstig uit een andere stam dan die van Kenai. Onderweg naar Crowberry Ridge komen Kenai en Koda Nita toevallig tegen. Zij blijkt inmiddels echter verloofd te zijn met een man genaamd Atka, en ze wil Kenai’s amulet verbranden zodat ze met hem kan trouwen. Dit ritueel moet ze volgens tradities samen met Kenai doen zodat hun band officieel wordt verbroken. Nadat ze Kenai in zijn beervorm herkend vraagt ze hem om hulp. Kenai weigert eerst, maar stemt uiteindelijk toe. Nita is diep van binnen nog steeds verliefd op Kenai, maar wil dit niet toegeven. Koda beseft dit wel en vraagt de geest van zijn moeder om Kenai weer in een mens te veranderen zodat hij bij Nita kan zijn. Kenai slaat dit aanbod echter af. Uiteindelijk verandert ook Nita in een beer zodat zij en Kenai toch samen kunnen zijn.

Stemmen

De Nederlandstalige stemmen van Brother Bear 2 werden verzorgd door: Staf Coppens, Yvonjane van Leeuwen, Jasper Sohier, Remco Veldhuis, Hetty Heyting, Beatrijs Sluiter en Pim Koopman.

Brother Bear 2 Trailer