Teddybeer Dylan

Deze knappe gast ziet er gewoon schattig met zijn grote voeten en afgeronde bolle buik! En het beste is nog, Dylan is heel simpel te naaien, maar de resultaten zijn vrij verbluffend. Met zijn 28cm (11″) lengte, ziet Dylan er heel knap uit in lang, donker goudkleurig mohair met een bronsgekleurd lint, maar je kan met verschillende tinten en stijlen van mohair experimenteren voor een heel ander effect.

Wat heb je nodig:
Een stuk van 15cm x 15cm krullend, dicht mohair
Een klein vierkant van bijpassende 100% wolvilt
Een paar 8 of 9mm zwart glazen ogen
Drie 30mm gewrichten (voor hoofd en armen)
Twee 35mm gewrichten (voor de benen)
Polyester vulling
Passende kleur naaigaren
Sterk garen voor het dichtnaaien en het aanbrengen van de ogen
Nr. 5 zwarte garen voor de neus

Patroon

Teddybear Dylan

Klik Dylan voor het patroon, door Susan Jane Knock.

Instructies

  1. Plaats de patroondelen op de achterzijde van de stof en zorg ervoor dat de pijlen de richting van de vleug. Markeer en knip uit. Een naad van 6mm zit in het patroon verwerkt. Trek alle losse mohair van de randen en knip de vacht van de snuit en aan de zijkant hoofddelen. Knip ook het mohair van twee van de vier oorstukjes.
  2. Lus de lichaamsdelen aan elkaar (laat gat van 5 – 7,5 cm (2″ – 3″) open aan de achterkant). Lus de hoofddelen, match de letters op het patroon. De beste manier is van de hals naar de neus, en dan de snuit, stik elke kant van de neus naar de achterkant van het hoofd, om ervoor te zorgen dat het gelijkmatig gestikt wordt. Lus de oren in elkaar en gebruik daarvoor één geschoren deel aan de voorkant en een normaal deel aan de achterkant. Lus de naden van de benen, klaar voor het aanbrengen van de voetzolen, laat een gat van 3,5 cm (1,5″) bovenin open.
  3. Knip twee voetzolen en twee handzolen van het vilt. Plaats en lus de voetzolen, zorg ervoor dat ze recht zitten, lus dan de handzolen bij de pols aan de armdelen. Lus de rest van de armen en laat een gat van 3,5 cm (1,5″) bovenin open. Naai rond de lussen van alle stukken met een naaimachine, zorg voor een overschot van 2,25 cm (1/4″). Zorg ervoor dat beide kanten van de stof gelijkmatig zijn genaaid.
  4. Draai de stukken met de goede kant naar buiten en vul het hoofd, de armen en benen, laat aan de bovenkant van de ledematen genoeg ruimte voor de gewrichten. Zorg ervoor dat de kop gelijkmatig wordt gevuld en dat er geen lege ruimtes ontstaan waardoor het hoofd scheef wordt. Plaats een gewricht van 30mm in het hoofd en naai met een verzamelsteek langs de rand van de nek en maak hem strak vast.
  5. Plaats de 35mm beengewrichten, gebruik het patroon op de juiste positie te bepalen. Maak een klein gaatje voor de pin door de stof (zorg ervoor dat je een rechter- en linkerbeen hebt). Vul dan achter het gewricht en naai het been dicht met een laddersteek. Plaats de 30mm gewrichten in de armen op dezelfde manier als bij de benen en naai de openingen dicht. Gebruik dezelfde technieken om de juiste posities te vinden.
  6. Vul het lichaam gelijkmatig. Sluit de rug met behulp van laddersteek en sterke draad. Borstelen alle naden met behulp van een ruige borstel.
  7. Controleer of de snuit gelijkmatig is geknipt en knip overtollig mohair weg om het gewenste effect te geven. Naai de oren aan het hoofd met de geschoren kant naar voren. Het is het beste om de oren eerst met spelden op het hoofd vast te zetten en te experimenteren met verschillende posities, om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig aan beide zijden staan voor je ze vastnaait.
  8. Gebruik spelden om de gewenste positie voor de ogen te bepalen. Met behulp van een lange naald en een dubbele dikte draad en begin vanuit de basis van de nek, steek de naald door de juiste oogpositie. Rijg het glazen oog aan de naald en steek de naald door hetzelfde gat terug naar de achterkant van de nek en zet stevig vast. Herhaal dit voor het andere oog, zorg dat je de draad goed aantrekt, zodat de ogen niet te los zitten.
  9. Met behulp van dubbele dik, zwart garen, naai je de neus op de gewenst lengte en breedte. Daarna met normaal draad vanuit het midden van de neus naar buiten en ook de andere kant. Hierdoor wordt de neus vol en geheel bedekt. Maak een mond met enkel dikte draad op de gewenste grootte. Zorg ervoor dat de neus recht beneden de neus zit, en recht zit als je erop kijkt. Dat deze in het midden onder de neus en zelfs bij het zoeken gezicht op. Maak klauw op de poten als je dat wil en borstel de gehele vacht uit de naden en vanachter de ogen. Maak het helemaal af met en mooie strik.