Steiff Bordspel

Voor 3-6 spelers
Voor kinderen vanaf 6 jaar
2002, Kosmos, Klaus Teuber & Steiff

Teddy is jarig en iedereen viert feest! Natuurlijk hebben zijn vrienden ook aan cadeaus gedacht, die ze Teddy willen geven. Maar slippers of een wekker, dat wil Teddy niet. Hij heeft liever een mooie fiets of een ander groot cadeau. Iedereen wil Teddy als eerste zijn cadeau geven en bij die pogingen om Teddy’s kamer als eerste te bereiken, wordt er voortdurend geduwd en getrokken. Dan wisselen geschenken soms van eigenaar en kom je met hele andere cadeaus in de kamer aan dan waarmee je begon. Wie Teddy de mooiste verjaarscadeaus brengt, wint het spel.

Inhoud

1 speelbord
6 Teddy-figuren in zes kleuren
33 Cadeau-kaarten
66 Cadeau-chips (5 grote en 6 kleine, in 6 kleuren)
1 rode dobbelsteen (met de ogen 3, 4, 4, 5, 5, 6)
1 blauwe dobbelsteen (met de ogen 1, 2, 2, 3, 3, 4)
1 Original Steiff-Teddy-Figuur (Jarige-Teddy)
1 Steiff-certificaat

Spel

Iedere speler kiest een kleur, krijgt 11 cadeau-chips en zet zijn Teddy op het grote blauwe startveld. De cadeau-kaarten worden geschud, omgekeerd op het speelbord gelegd en iedere speler trekt 3 kaarten. Niet ieder cadeau-kaart is evenveel waard. Rolschaatsen zijn 2 punten, een taart is 1 punt en een fiets is zelfs drie punten. Een wekker daarentegen is 3 minpunten.

De eerste speler gooit de blauwe of rode dobbelsteen en gaat zoveel stappen vooruit als hij ogen heeft gegooid. De blauwe dobbelsteen heeft ogen van 1 tot en met 4, hierdoor komt de speler langzaam, maar veilig vooruit. De rode dobbelsteen heeft ogen van 3 tot en met 6, hierdoor komt de speler sneller vooruit, maar is er wel meer gevaar. Daarna is de volgende speler aan de beurt. Als een speler in de Teddy-kamer komt, worden de waarden van zijn cadeau-kaarten opgeteld en krijgt hij zoveel cadeau-chips. Zijn cadeau-kaarten worden onderop de stapel gelegd en de speler mag weer op het startveld gaan staan, krijgt drie cadeau-kaarten en mag het opnieuw proberen.

Ruilen

Gooit de speler met de rode dobbelsteen, mogen de medespelers ‘ruilen’ roepen. Degene die als eerst roept, ruilt al zijn kaarten met de gooiende speler.

Wegduwen

Als twee speler op hetzelfde vlak terechtkomen, kunnen ze ‘duwen’ roepen. Beide mogen dan één kaart uit de hand van de andere speler trekken en voor zichzelf houden.

Bijzondere velden

Op het bananenveld glijdt de speler uit er wordt er één kaart uit zijn hand getrokken, op het pluismottenveld moet de speler een plaats terug.

Einde

Als de jarige Teddy op het groene vlak is aangekomen is het spel voorbij. De speler met de meeste cadeau-chips heeft gewonnen.