Poby de IJsbeer

Poby is een ijsbeer die op een gletsjer leeft. Hij woont samen met 6 andere dierenvriendjes in het dorp Porong Porong Forrest op een besneeuwd eiland. Daar komen ze uitdagingen tegen en leren ze elke keer weer een waardevolle les. Poby is de grootste van de vrienden en heeft een zacht karakter. Hij houdt van vissen en fotograferen en doet alle klusjes in het dorp. Poby heeft een grote, zwarte neus en draagt een blauwe spijkerstof overall.

Pororo, de Kleine Pinguïn

PororoVer ver weg, onbekend en onaangetast door menselijke beschaving, ligt een vredig eiland bedekt met sneeuw en ijs. Op dit witte eiland, diep in een klein afgelegen bos, is een piepklein dorpje bewoond door kleine dieren. Niemand weet hoe ze op het eiland gekomen zijn, maar zij leven in het dorp gelegen in de kleine vallei waar de zon het warmste is en de koude wind het minst hard. In het dorp woont Pororo, een zeer nieuwsgierige schalkse kleine pinguïn, de goedhartige ijsbeer Poby, de zelfvoldane nieuwsgierige rode vos Eddy, de verlegen en timide kleine bever Loopy, de vriendelijke pinguïn meisje Petty en de gelukkige kolibrie Harry. Alle vrienden hebben verschillende persoonlijkheden en verschillende interesses, die soms leiden tot kleine (en soms niet zo kleine) gebeurtenissen in hun rustige witte wereld. Maar ze zijn allemaal goede vrienden en ze weten hoe ze elkaar moeten helpen in tijden van nood.

Personages

Pororo is een kleine, blauwe pinguïn en naamgever van de serie. Hij haalt samen met zijn vrienden allerlei kattenkwaad uit en woont in een huis in een pijnboom, samen met zijn dinosaurus vriend Crong.

Crong is een kleine, groene dinosaurus. Pororo ontdekt op een dag een ei, waar later Crong uitkomt. Hij wordt door Pororo geadopteerd als zijn kleine broertje.

Eddy is een kleine, rode vos die heel intelligent is en een grote uitvinder. Vaak veroorzaken zijn uitvindingen echte problemen voor iedereen in de buurt. Eddy woont in een uitgeholde boomstronk.

Loopy is een bever die vaak de verstandigste is van het stel. Zij is verlegen en gevoelig. Loopy woont in een uitgehold stuk hout en nodigt graag vrienden uit om voor hen te koken.

Petty is een vrouwelijke pinguïn waarop de meest jongens een oogje hebben, maar daar is ze zich niet van bewust. Ze is een wildebras, die slecht is in koken maar zeer goed in sporten.

Harry is een eigenzinnige kolibrie die verdwaald is van Zomer Eiland. Hij is temperamentvol en houdt van zingen. Harry woont in een klein hutje in het huis van Poby.

Pororo Song

De Engelse tekst van de Pororo Song

I love to play all day
Come join me all my friends
Always happy, as can be
Little Penguin, Pororo

Snow covered wonderland
Make way for Pororo
Always happy, as can be
Everyday a new adventure waits for me

Call for him my Little Penguin

Porong Porong Pororo
Porong Porong Pororo
Porong Porong Porong Porong
Porong Porong Po! Ro Ro!

I love to play all day
Come join me all my friends
Always happy, as can be
Porong, Porong, Porong, Porong, Pororo

De TV-serie

PobyPororo de Kleine Pinguïn is een geheel door computers gemaakte tekenfilmserie, gemaakt door Choi Jong-Il van Iconix en geproduceerd door het Koreaanse ADV Films. De productie begon in 2002 en in 2003 werd de eerste aflevering uitgezonden in Zuid-Korea. De tekenfilmserie vertelt de avonturen van Pororo en zijn vrienden die telkens weer nieuwe avonturen beleven, met een praktische en morele les in elke aflevering.
Pororo is vier jaar oud, net zo oud als zijn doelgroep. Hij heeft een grote fantasie, net als zijn doelgroep. In zijn geval betekend dit dat hij droomt van vliegen, een vliegeniershelm en bril draagt. Choi Jong-Il geeft zijn personages de mogelijkheid om te spelen en te leren.