Fozzie Beer

Fozzie Bear

FAVORIETE UITDRUKKING:
“Wocka! Wocka!”

FAVORIETE SCHRIJVER:
Gags Beasley, comedy schrijver

HOBBIES:
Moppen vertellen, tomaten ontwijken

QUOTE:
“Waarom stak de kip de weg over?”

GAAT NOOIT WEG ZONDER:
Zijn ‘joybuzzer’, zijn schetenkussen en Clyde, de rubberen kip.

De grappen van Fozzie

Fozzie BearDe grappen die Fozzie vertelt zijn niet leuk, maar we lachen toch, omdat Fozzie zo vreselijk zijn best doet om met de oudste grappen de grappigste beer in de wereld te zijn. Als hij iemand was die alleen maar slechte grappen vertelde zouden we hem negeren, maar zijn oprechtheid en onschuld maken hem tot een grappige knuffelbeer.

We hebben een selectie van Fozzie’s beste grappen.

De Muppet Show (1976-1981)

De Muppet Show had een volledig nieuwe bezetting van Muppets:

  • Kermit de Kikker, een populaire kikker uit Sesamstraat;
  • Fozzie Beer, de lieve onhandige komiek en de rechterhand van Kermit;
  • Miss Piggy, een ster met een Rubensfiguur die een oogje op Kermit heeft;
  • Gonzo the Great, een gier-achtig wezen met een kippen-fetish;
  • Rowlf, de kalme piano spelende hond;
  • Statler en Waldorf, twee bemoeizuchtige oudjes;
  • The Electric Mayhem, een de ultra-hippe huisband;
  • Scooter, het hulpje van Kermit, omdat zijn vader eigenaar van het theater is.

In de show kwamen nog veel meer Muppets voor. Van Rizzo, een rat van 30 cm tot een 2 meter groot monster met de naam Lieverdje.

In het eerste seizoen van de Muppet Show bestonden Fozzie’s monologen meestal uit eenvoudige oneliners, terwijl hij elke keer onderbroken werd door Statler en Waldorf. Na het eerste seizoen stoelde de monologen meer op trucs, zoals buikspreken of grappen vertellen op rolschaatsen. Fozzie vertelde een grap in de openingsscène van elke aflevering van het eerste seizoen. We hebben drie openingsgrappen uit het eerste seizoen op een pagina gezet.

De Muppet Baby’s (1984-1992)

Fozzie BabyBaby Kermit, Baby Miss Piggy, Baby Fozzie en Baby Gonzo zijn de beste vrienden. Ze spelen altijd samen en vandaag hebben ze nog meer plezier dan gisteren. Eigenlijk zijn ze de meest avontuurlijke baby’s die je ooit tegen zal komen. Of ze nu spelen met een bal, op hun fietsen rijden of kleurtekeningen maken, de Muppet Baby’s hebben altijd een glimlach op hun gezicht – en ze brengen bij ons ook een glimlach op ons gezicht.
Is Baby Fozzie Beer de grappigste beer van de hele wereld? Er is niet veel concurrentie voor die titel, maar Baby Fozzie denkt dat hij het is. Hij heeft niet het beste ‘stand-up’ materiaal, maar hij kan tenminste rechtop staan. En Baby Fozzie werkt nog steeds aan zijn favoriete ‘punch line’, maar hij kan niet beslissen tussen druiven punch of fruit punch.

Muppet Babies