Fozzie Beer Stamboom

Dhr. Beer, Fozzie’s vader

Dhr. Beer is een vriendelijke beer van middelbare leeftijd, die altijd een vest en een stropdas draagt. Hij is getrouwd met Emile Beer en heeft twee zoons: Fozzie en Freddie. Hij leert Fozzie allerlei dingen over het leven (‘The Wonderful Wagon’ & ‘Fozzie Bear, Star Helper’), maar was er ook niet altijd bij in de belangrijke momenten van Fozzie’s leven (‘Fozzie’s Last Lap’.)
Dhr. Beer speelt mee in veel Muppets Kids boeken.

Mw. Beer (Emily Beer), Fozzie’s moeder

Mw. Beer is een jonger Emily Beer en een werkende moeder, die te zien is in de Muppet Kids boeken. In ‘Fozzie Bear, Star Helper’, merkt Fozzie dat zijn moeder een beetje chagrijnig is sinds ze weer is gaan werken na de geboorte van haar tweede kind, Freddie. Mevrouw Bear serveert Fozzie een bord met wortelen en selderij in ‘Fozzie’s Last Lap’.

Mw. Beer heeft een grote invloed op Fozzie, ook al zien we haar niet altijd in de boeken. Ze leerde haar zoon om altijd zijn handen te wassen na een toiletbezoek. In ‘The Muppets stocking Stuffer Smorgasbord,’ zegt Fozzie dat de kerst-trui die hij draagt is gebreid door zijn moeder.

Ze noemt zichzelf ‘Emily’ in het laatste nummer van ‘The Muppet Show Comic Book: Family Reunion.’ Fozzie noemt zijn moeder meestal mama of mam, terwijl anderen haar mevrouw Beer noemen.

Emily Beer maakt haar debuut in aflevering 216 van ‘The Muppet Show,’ waar ze in het publiek van het Muppet Theater zit. Hoewel Fozzie die avond erg zijn best doet, ziet hij dat zijn moeder tussen het publiek in slaap is gevallen. Later komt ze voor in aflevering 410 ‘Knees Up Mother Brown’ en wordt ze vermeld in aflevering 503, als ze in de coullissen staat tijdens Fozzie’s comedy act.

Freddie Beer, Fozzie’s jongere broer

Freddie is de jongere broer van Fozzie in ‘The Muppets Kids.’ Freddie verschijnt voor het eerst in het boek ‘Mom’s Having a Baby.’ Later verschijnt hij als een ondeugende peuter in ‘Fozzie Bear, Star Helper.’

Fozzie’s grootvader, opa

Fozzie’s opa komt voor in ‘The Muppet Kids.’ Fozzie vindt het heerlijk om tijd met zijn opa door te brengen met zijn opa en ze houden allebei van honkbal.

Fozzie’s oom

Fozzie’s oom is, simpelweg, de oom van Fozzie Bear. In ‘The Muppet Movie,’ heeft Fozzie de Studebaker van zijn oom gekregen. Hij is niet overleden, hij houdt gewoon een winterslaap.

Fozzie’s neef

Fozzie’s neef ziet er bijna hetzelfde uit als Fozzie Bear. Hij draagt allen een bolhoed in plaats van Fozzie’s handelsmerk een ‘pork pie hat.’ Het enige optreden van Fozzie’s neef, is in aflevering 122 van ‘The Muppet Show,’ waar hij als fan in het publiek zit.

Kermit de Kikker – tweelingbroer

In ‘The Great Muppet Caper,’ reist Kermit als verslaggever die naar Engeland, samen met Fozzie Beer en Gonzo, om een juwelenoverval te onderzoeken. In deze film, schilderen Kermit en Fozzie zichzelf af als identieke tweeling.


Fozzie Bear verscheen in 2011 op het radioprogramma ‘The SiriusXM Hits 1 Morning Mash Up’, voorafgaand aan de release van de nieuwe Muppets film. Hij onthulde daarin details over zijn stamboom.

Uncle Fred

Fozzie’s oom Fred staat bekend om het omhakken van een bananenboom.

A. Bearham Lincoln, onbekende voorouder

Fozzie denkt dat zijn familielid, A. Bearham Lincoln, president van de Verenigde Staten was tijdens de Burgeroorlog.