Beertje Paddington Personages

Beertje Paddington komt uit het donkerste Peru, hij werd in een Londens metrostation gevonden door de familie Brown en kreeg de naam van het station: Paddington. In zijn verhalen komen veel personages voor en hieronder staan ze.

Tante Lucy

De tante van Paddington in Peru en zijn enige familielid. Woont in een tehuis en stuurde Paddington naar Londen, omdat ze niet voor hem kon zorgen. Paddington schrijft haar altijd wat hij heeft meegemaakt.

Aunt Lucy

Dhr. en Mevr. Brown

Vonden Paddington op het metrostation en namen hem in huis. De heer Henry Brown is een ongelukkige, maar vriendelijke werknemer in Londen. Mevrouw Mary Brown is de serieuze, maar zeer vriendelijke echtgenote van de heer Brown.

Mr & Mrs Brown

Jonathan en Judy

Jonathan en Judy zijn de kinderen van de Brown familie en nu broer en zus van Paddington.

Family Brown

Meer personages

  • Mevr. Bird – De strenge, maar vriendelijke huishoudster van de familie Brown. Hoewel ze zich vaak aan Paddington ergert, is ze zeer beschermend over hem.
  • Dhr. Gruber – Is eigenaar van een antiekwinkel en is een vriend van Paddington. Hij is een Hongaarse emigrant en neem Paddington en de kinderen Brown regelmatig mee op een uitstapje.
  • Dhr. Curry – Is de buurman van de familie Brown. In tegenstelling tot de zachtaardige de heer Gruber is de heer Curry slecht gehumeurd, gemeen en onbeleefd.
Paddington characters