Bear Family (Sesame Street)

De Bear Family zijn personages uit ‘Sesame Street’, de Amerikaanse versie van de TV-serie ‘Sesamstraat’. De familie is gebaseerd op de drie beren uit ‘Goudhaartje en de drie beren’. De familie bestaat uit Papa Bear, Mama Bear, Baby Bear en Curly Bear.

Baby Bear

Baby Bear is het bekendste personage van de Bear familie uit ‘Sesame Street’ en zoon van Papa en Mama Bear. Baby Bear begon als een naamloze beer in 1990, pas in 1991, aflevering 2909 krijgt hij de naam Baby Bear. In die aflevering probeert hij zich te verbergen voor zijn kwelgeest Goudhaartje. Uiteindelijk werd hij een terugkerend personage en werd hij beste vrienden met ‘Telly Monster’. Later verschenen Papa Bear en Mama Bear (aflevering 3906) en in 2003 zijn kleine zusje Curly Bear (aflevering 4059).

Baby Bear verschijnt het meest in ‘Sesame Street’, waarschijnlijk omdat hij de leeftijd heeft van de kijkers van de show. Hij spreekt de ‘L’ en de ‘R’ uit als een ‘W’, waardoor hij bijvoorbeeld ‘Super Hero’ uitspreekt als ‘Supo Hewo’. ‘Hero Guy’ is een personage dat Baby Bear op een stuk papier tekent, waarna hij tot leven komt en samen met Baby Bear avonturen beleefd. De stem van Baby Bear wordt verzorgd door David Rudman.

Papa Bear

Papa Bear is de vader van de Bear familie en hij draagt meestal een bolhoed. Papa Bear werk bij de honingfabriek. Voordat Curly Bear geboren werd, verscheen hij na Baby Bear het meest in ‘Sesame Street’, maar sindsdien is hij voorbij gestreefd door Curly Bear. De stem van Papa Bear is van Joey Mazzarino.

Mama Bear

Mama Bear is de moeder van de Bear familie en getrouwd met Papa Bear. Haar stem was van 1993 tot 2003 van Alice Dinnean Vernon, vanaf 2003 van Jennifer Barnhart.

Curly Bear

Curly Bear is de dochter van Papa Bear en Mama Bear en de jongste van de familie, haar verjaardag is 9 mei. Sinds seizoen 34 is zij het op een na belangrijkst personage van de familie. Ze werd geïntroduceerd als een baby, waardoor Baby Bear moest wennen aan het feit dat hij niet meer de jongste van de familie was. Nu is Curly een kleuter en gek op haar broer, die ze ‘Bebo’ noemt. In tegenstelling tot Papa Bear, Mama Bear en Baby Bear, houdt Curly Bear niet van pap en kan ze harder grommen dan Baby Bear. Haar stem is van Stephanie D’Abruzzo.

Trivia

  • Papa Bear, Mama Bear en Curly Bear komen nooit alleen in de show voor, maar altijd samen met Baby Bear;
  • In het onderdeel ‘Hero Guy’ heeft de familie de ‘Bear Family Dance’ gedemonstreerd: één stap voorwaarts, één stap terug, één stap voorwaarts, één stap terug, een ‘shimmy’ en ‘side-stepping’ van links naar rechts;
  • In ‘Elmo’s World: Happy Holidays’ word onthuld dat de Bear Family Joods is.