Minka's Beren Passie

bullet  Bekende Beren  bullet  Teddyberen  bullet  Beren Varia  bullet  Kids Corner  bullet

Misha

Hallo, ik ben Misha de berenwelp en ik was de mascotte van de Olympische Spelen van 1980 in Moskou. Ik ben gekozen, omdat er veel leuke beren als ik in Rusland zijn. Ik heb de hele wereld rondgereisd om de Olympische Spelen te promoten. Ik ben zelfs de ruimte in geweest met twee astronauten.

Misha   Misha

De Olympische Spelen in Moskou 1980 vond plaats tijdens het hoogtepunt van de Koude Oorlog. De Spelen hebben de eerste officiŽle Olympische mascotte voortgebracht 'Misha', de berenwelp (ook bekend als' Mischka ').

In het Russisch, zijn 'Misha' en 'Mischka' vormen van de Russische naam "Mikhail '. De beer is ook een dier dat traditioneel gebruikt wordt om Rusland en de Sovjet-Unie te symboliseren.
Misha is ontworpen door Victor Chizhnikov - een Russische kinderenboek illustrator. In 1977 hield het organiserend comitť van de Olympische Spelen een wedstrijd voor het beste voorbeeld van een beer. De jury koos Victor Chizhikov's ontwerp afbeelding van een lachende berenwelp met een blauw- zwart- geel- groen- rood (de kleuren van de Olympische ringen) riem met een gouden gesp in de vorm van de vijf ringen. Misha werd op 19 december 1977 bevestigd als officiŽle mascotte.

Misha is de eerste mascotte van een sportevenement dat wist te komen tot een grootschalig commercieel succes als koopwaar. Misha de beer werd gebruikt tijdens de openings-en slotceremonie, was een tv-tekenfilm en verscheen op verschillende merchandise producten. We hebben een pagina met plaatjes en Nieuwjaarkaarten van Misha.

Victor Chizhnikov Misha

Misha - Olympisch kampioen

(Als deze clip hier niet af te spelen is, klik dan op 'YouTube' rechtsonder in de speler,
om de clip op YouTube af te spelen.)

Misha

special

English