Winnie de Poeh Games

Winnie the Pooh’s Rumbly Tumbly Adventure

Uitgever: Ubisoft
Ontwikkelaar: Phoenix Studio
Categorie: avontuur
Release datum: 15/02/2005

Dit spel voor kinderen ouder dan drie laat de spelers vijf verschillende verjaardag avonturen volgens als Winnie de Poeh, Teigetje, Eeyore of Knorretje. Spelers moeten gebruik maken van de speciale vaardigheden van elk karakter, zoals Knorretje’s eng gezicht of Eeyore’s vlinders verzamelen, om Winnie de Poeh te helpen het volgende niveau te bereiken. Spelers zullen de snel bewegende Lollifanten en Woozles moeten ontwijken en, tegelijkertijd, potten honing verzamelen om de bijen aan te bieden in ruil voor bijzondere objecten.

Screenshots

Covers

Piglet’s Big Game

uitgever: Gotham Games
Ontwikkelaar: Doki Denki Studio
Categorie: avontuur
Release datum: 18/03/2003

Disney’s Knorretje’s Big Game is een actie-avontuur uit 2003 van Gotham Games, Disney Interactive en Doki Denki Studio. Het spel is gericht op Knorretje en hoe hij probeert te laten zien hoe hij kan helpen. Dit spel gaat voornamelijk over Knorretje die in de dromen van zijn vrienden de “Lollifanten” & “Woozles” moet verwoesten om zijn vriend te helpen bij het verzamelen van waardevolle objecten.

Screenshots

Covers

Tigger’s Honey Hunt

uitgever: Ubisoft
Ontwikkelaar: Disney Interactive
Categorie: avontuur
Release datum: 29/09/2000

Winnie de Poeh besluit om een feest voor zijn vrienden te houden, maar hij heeft meer honing nodig. Hij vraagt Teigetje, een tijger met kurkentrekker staart, om hem te helpen bij het verzamelen van de honing die zij nodig hebben om het feest. Andere vrienden, uit het Honderd Bunder Bos, zoals Uil Konijn, en Kanga Roo, helpen Teigetje ook bij het vinden van de schat die ze nodig hebben.

Screenshots

Covers

Winnie the Pooh & Tigger Too, Animated StoryBook

Uitgever: Disney Interactive
Ontwikkelaar: Disney Interactive
Categorie: educatief
Release datum: 30/04/1999

Dit Disney’s Winnie de Poeh avontuur wordt gepresenteerd in de vorm van een kleurrijk verhalenboek. Elke bladzijde in het verhaal wordt gepresenteerd op het scherm met tekst en een full colour interactief plaatje. Het klikken op de verschillende personages en voorwerpen in het beeld maakt het de spelers mogelijk om deel te nemen in het verhaal. Sommige pagina’s bieden ook links naar aparte mini-games, waarvan vele goed zijn voor het geheugen en voor patroonherkenning. Een aantal populaire Winnie de Poeh karakters spelen ook mee.

Cover

Winnie the Pooh and the Honey Tree, Animated Storybook

uitgever: Disney interactive
Ontwikkelaar: Disney Interactive
Categorie: educatief
Release datum: 1999

Winnie de Poeh is een grappige beer. Hij woont in het Honderd Bunder Bos achter het huis van Christopher Robin, samen met zijn vriendjes Konijn, Knorretje, Eeyore, Kanga, Roe, Uil en Teigetje. Zoals de meeste beren, houdt ook Poeh van honing. Het is in feite zijn favoriete eten. Dus, als Poeh op een ochtend wakker wordt, alleen om te ontdekken dat al zijn honingpotjes leeg zijn, het is aan hem om meer te vinden voor het ontbijt. Helaas voor Poeh, zijn liefde voor het zoete plakkerige spul zorgt voor meer problemen dan hem lief is. Na een verijdelde poging bij de honingbijboom, eet Poeh al de honing van Konijn en blijft klem zitten in de deur van Konijn. Hoewel zijn vrienden duwen en trekken, hij zit vast. Het enige wat ze kunnen doen is wachten op hem om gewicht te verliezen.

Screenshots

Covers

Winnie the Pooh in the Hundred Acre Wood

ontwikkelaar: Sierra On-line
Categorie: avontuur
Release datum: 1986

Het Honderd Bunder Bos werd bevolkt met personages van A.A. Milne’s Winnie de Poeh serie korte verhalen. Elk karakter heeft een voorwerp van waarde verlorenen wil het voorwerp terug. Wie het spel speelde verplaatste zich naar het Honderd Bunder Bos en verzameld de ontbrekende voorwerpen en gaf het terug aan de rechtmatige eigenaar. Slechts één voorwerp kon tegelijk worden gedragen, dus om een nieuw voorwerp te kunnen pakken, moest het andere achtergelaten worden. Het spel had geen animatie in de vorm van een traditioneel avontuurspel zoals Space Quest of King’s Quest. Integendeel, het Honderd Bunder Bos bestond als een raster van verbonden statische schermen. Spelers bewogen tussen die schermen met behulp van de pijltjestoetsen en konden alleen Noord, Zuid, Oost of West. Hereniging van een personage met hun item, resulteerde in een overwinningsscherm.

Cover & Screenshots