Teddybeer Dylone

Wie kan dit lieve schatje weerstaan? Dylone is een knappe kerel genaaid van zachte, halflang mohair, maar je zou kunnen experimenteren met allerlei kleuren en stijlen als je wilt. Zittend is hij 25,5cm (10″) groot, hij is ontworpen met gebogen armen en benen, waardoor hij heel natuurlijk kan zitten en zijn uitdrukking is zo aantrekkelijk. Pak je naai-doos en begin vandaag nog met naaien!

Je hebt nodig:
43cm x 61cm (17″ x 24″) mohair;
Ultrasuede voor de zolen;
Vijf 35mm splitpen gewrichten;
Twee 9mm zwart glazen ogen;
Polyester vulling;
Draad in dezelfde kleur als het mohair;
Extra sterke draad voor de ogen en de afwerking;
Zwart katoen voor het borduren van neus en mond.

Teddy Bear Dylone

Klik Dylone voor het patroon, door Ali Morton.

Instructies

  1. Breng de patroondelen aan op dun karton. Vergeet niet om er rekening te houden met alle merktekens, de gaten voor de gewrichten en richting van de vleug van de stof. Leg de patroondelen op het mohair en teken ronde elke vorm met een pen. Knip met scherpe puntige schaar zorg dat u niet het mohair knippen, dus schuif langs de stof en knip kleine stukken. Vergeet niet om de patroondelen om te keren, de gewrichtsgaten te merken en telkens de richting van de vleug te checken.
  2. Knip het naadoverschot voordat je de lichaamdelen en benen bij elkaar speld. Speld en naai het hoofddelen en naai de handpalmen aan de binnenkant van de arm. Speld en naai de binnenste en buitenste armdelen, en de oren. Denk eraan dat je altijd de goede kanten aan elkaar naait, namelijk met de vacht kanten op elkaar.
  3. Naai de voetzolen aan de onderkant van de voet. Keer de goede kant via de opening naar buiten, een voor het rechterbeen en een voor het linkerbeen. Draai de oren naar de goede kant en maak de opening voorzichtig dicht met een laddersteek. Draai ook de armen door de opening met de goede kant naar buiten.
  4. Neem het inzetstukken van het hoofd en speld en lus ze nauwkeurig. Dit moet precies gebeuren, anders zal de stof gaan draaien al je gaat vullen. Keer de goede kant naar buiten en vul stevig en gelijkmatig. Let vooral op de neus. Ga met een rijgsteek rond de basis van het hoofd. Plaats de gewrichten en trek de steek strak aan. Zet vast met een paar steken en een knoop. Verberg de draden en knip ze door. Vul alle vier de ledematen gelijkmatig en stop vervolgens de schijf in de splitpen. Naai de opening voorzichtig dicht met een laddersteek.
  5. Neem een dubbele lengte van sterke draad en stop het door de ooglus. Bind 3 of 4 stevige knopen met het oog in het midden van de draad. Knijp de ooglus dicht met een tang. Stop de vier uiteinden van de draad door het oog van een lange naald. Markeer de positie van de ogen met twee spelden. Neem de tijd en probeer een paar posities uit om een goede look te krijgen. Als u er zeker van bent, duw de naald door het mohair en kom uit in de buurt van het nekgewricht aan de andere kant van het hoofd. Herhaal dit met het tweede oog. Als ze gelijk zijn, splits de draad in twee paar draden. Knoop de draad met drie goede knopen stevig vast. Verberg de draden en knip ze af.
  6. Plaats de oren op het hoofd met spelden. Experimenteer met verschillende plaatsen om een verschillende uitdrukkingen te creƫren. Wanneer je tevreden bent, naai je de oren met een laddersteek dicht. Borduur de neus en bevestig de ledematen aan het lichaam. Vul het lichaam en naai de achterkant dicht met een laddersteek. Loop alle naden langs en kam het haar uit de naden.