Teddybeer Anatomie

De anatomie van de teddybeer.

De ogen, plaats van de oren en de vorm van de snuit, mond en neus bepalen voor een groot deel de gelaatsuitdrukking van een teddybeer. Van belang zijn ook de armen, poten en de soort stof die gebruik wordt. Daarnaast heb je ook nog de vulling, de schijven, misschien een stem. Dit alles en de juiste verhoudingen, geven de teddybeer zijn uiterlijk, waar iedereen wel verliefd op moet worden.

Stof

De eerste teddyberen werden van mohair gemaakt. Het huidige assortiment van moderne stoffen is groot en zeer verscheiden. Sommige imiteren de antieke stoffen en andere voelen geheel anders aan.

Er is mohair met kort en lang haar, met compacte of spaarzame vleug voor een antiek uiterlijk. Met een gladde, een golvende, een ruige of een gevederde struktuur. Neem de tijd om een goede kleur uit te kiezen, donker of licht, traditioneel of modern.

Stemmen

Laat je beer grommen! Er zijn verschillende soorten stemmen, van goedkope bromstemmen tot duurdere speeldoosjes. Bromstemmen zijn er in verschillende soorten en maten, net als de speeldoosjes, die meestal een sleutel hebben om op te winden.

Het is verstandig om een stem eerst in bijvoorbeeld een panty te doen, zodat er geen granulaat of vulsel in de stem komt, waardoor hij niet meer werkt. Het lijf van de beer moet ook altijd groot genoeg zijn om de stem in te kunnen doen. Het lijf moet goed stevig opgevuld worden, zodat de stem niet te voelen is vanaf de buitenkant.