Teddy Ruxpin

Een dappere, kleine Illiop, Teddy Ruxpin en zijn beste vriend een Octopede, Grubby, ontdekken een schatkaart en de helft van een medaillon. Teddy besluit de mysterieuze schat te gaan zoeken. Samen met Grubby verlaat hij Rilonia en gaat onderweg naar Grundo, waar de schat is verborgen. Hij doet er vijfenzestig afleveringen over om de schat te vinden. Onderweg ontmoeten ze veel, vooral vriendelijke, beesten en bezoeken interessante landen.

Toen Teddy en Grubby voor het eerst in Grundo aankwamen werden ze gered van de kwade Bounders door Newton Gimmick. Vanaf toen werd Gimmick het derde lid van het onafscheidelijke trio. Gimmick is een uitvinder, wiens uitvindingen meestal niet werken. Zijn grootste en meest bruikbare uitvinding is het luchtschip, een gigantische, vliegende boot gedragen door een grote heteluchtballon. Zonder het luchtschip zouden ze nooit zoveel avonturen beleven.

Geschiedenis

Het idee voor de serie is ontstaan door een knuffelbeer met bewegende ogen en mond dat verkocht werd met een audio cassette in zijn buik. Het Teddy Ruxpin personage is bedacht door Ken Forsse, die het maakte om zijn kinderen normen en waarden bij te brengen.

We hebben nog meer van Teddy Ruxpin op onze site. Bekijk alle personages uit de serie.

Kaart van Grundo