Tatty Teddies

Tatty Teddies staan bekend voor het brengen van humor en blijheid met hun wenskaarten. Tatty Ted is een kleine grijze beer met een blauwe neus. Hij ziet er oud uit, heeft lapjes en zijn naad puilt uit. Hij wordt getekend door Mike Payne onder de naam Miranda, die Tatty Teddies begon te tekenen in 1987 en ze werden meteen een groot succes.

Tatty Teddies worden gepubliceerd onder de merknaam ‘Me To You‘. De wenskaarten worden uitgegeven in veel talen in heel veel verschillende landen. Ze brengen vreugde bij miljoenen. Nadat de wenskaarten een groot succes werden, kwamen er ook pluche teddies en andere Tatty artikelen op de markt gebracht.

Mike Payne

Mike Payne was vroeger een rijksambtenaar, die in zijn vrije tijd cartoons maakten. In 1987 werd hem door Stephen Haines van Carte Blanche Greeting Ltd. gevraagd om een beer te verzinnen voor wenskaarten. Mike nam voor zijn werk de naam Miranda aan. Miranda is nu bekend over de hele wereld en hij tekent verschillende dieren personages: Roger de Kikker, Stripe de Hond en Plonka Pinguin. Maar nog steeds zijn de Tatty Teddies zijn grootste succes.