Swarovski Kristal

Daniel Swarovski (1862-1956) werd geboren in Bohemen, het centrum van de glasindustrie. Hij was opgeleid in zijn vaders glassnijfabriek, maar was altijd gefascineerd door mechanica en was vastbesloten om het proces te automatiseren en te verbeteren. Hij nam zijn eerste octrooi in 1892 voor een elektrisch aangedreven machine die edelstenen sneed met een perfecte precisie. Omdat hij een energiebron nodig had voor zijn nieuwe project, verhuisde hij naar het Oostenrijkse Tirol en zetten daar zijn eerste fabriek op, waar hij een proces ontwierp voor precisie-slijpen en polijsten dat de 20e eeuw kristal productie zou domineren.

‘Swarovski Crystals’ is bekend geworden door de allerhoogste kwaliteit en er was een grote vraag uit Europa en de VS. Toen persoonlijke sieraden steeds modieuzer werden, werd Swarovski nu bijgestaan door zijn drie zonen uitgebreid de glassector. Rond 1912 produceerde het bedrijf niet alleen helder kristal van perfecte glans, maar ook een breed gamma van fijn gekleurd glas kristal.

Dit alles heeft geresulteerd in een prachtig assortiment van sieraden. Van tijdloze en klassieke sieraden tot aan de huidige trends, Swarovski heeft uw stijl.


Especially For You (1) & I Love You (2)

(1) Helder gefacetteerde kristallen beer met Jet kristal ogen en neus, zonnebloem van licht Topaz, rood Topaz en Peridot kristal, metalen steel.
(2) Helder gefacetteerde kristallen beer met Jet kristal ogen en neus; Ballon van Kakadu rood kristal, ontworpen door Heinz Tabertshofer.


You And I

Set van 2 beren in helder gefacetteerde kristal; Zijn strik in Montana kristal, haar bloem in Kakadu rood kristal met details van Peridot en Jonquil kristal, ontworpen door Heinz Tabertshofer.


Kris Bear

Kris Bear On Drum
Beer en trommel in helder gefacetteerde kristal; mat ongefacetteerde kristallen muts; De ogen en de neus van Jet kristal, blauw satijnen lint, rhodium details, ontworpen door Heinz Tabertshofer.
Kris Bear On Sleigh
Beer in helder kristal op rhodium slee; Mat ongefacetteerde kristallen muts, de ogen en de neus van Jet kristal, blauw satijnen lint, rhodium details, ontworpen door Heinz Tabertshofer.
Kris Bear With Train
Beer in helder kristal met rhodium trein; Mat ongefacetteerde kristallen muts, de ogen en de neus van Jet kristal, blauw satijnen lint, rhodium details, ontworpen door Heinz Tabertshofer.


A Gift For You (1) & With You (2)

(1) Helder gefacetteerde kristal met Jet kristal ogen en neus. Het cadeau is van licht Siam kristal met zilverkleurig metalen lint en boog.
Ontworpen door Peter Heidegger.
(2) Helder gefacetteerde kristal met Jet kristallen ogen en neus. Hart is Rosaline kristal. Ontworpen door Elisabeth Adamer.


Winnie the Pooh & Vrienden

Winnie de Poeh, de kenmerkende, schattige beer volledig gefacetteerde helder kristal lichaam met ongefacetteerde armen. Pooh houdt zijn volledig heldere, kristallen ballon op een stalen lint vast, als hij schittert in zijn licht Siam kristal rood shirt;
Knorretje heeft een volledig helder kristallen lichaam met ongefacetteerde, helder kristal armen en gezicht. Jet kristallen ogen. Knorretje laat zien dat het “een zorgzaam hart…” is
Teigetje heeft een volledig helder, kristallen lichaam met ongefacetteerde, helder kristallen gezicht en rug. Ogen van Jet kristal.
Iejoor heeft een volledig helder kristallen lichaam, met ongefacetteerde heldere kristal gezicht, oren en staart. Wenkbrauwen en ogen van Jet kristal.

Alle vier de figuren zijn ontworpen door Mario Dilitz.


Kaatje (1) & Fritz (2)

(1) Volledig gefacetteerde, helder kristallen kaasmaker met klompen in gefacetteerd helder kristal en ongefacetteerde muts; de ogen en de neus van Jet kristal, de ronde kaas is volledig gefacetteerd helder kristal met een geschilderde molen en het woord “kaas”, ontworpen door Swarovski.
(2) Volledig gefacetteerde helder kristallen Duitse muzikant met accordeon in mat kristal, rhodium-metaal riemen; ongefacetteerde hoed met accent in gefacetteerd Black Diamond kristal, de ogen en de neus in Jet kristal, ontworpen door Swarovski.


It’s A Boy (1) & It’s A Girl (2)

(1) Kris Bear in gefacetteerd helder kristal, de ogen en de neus van Jet kristal, met een licht Sapphire kristallen babyfles en een fopspeen in Light Sapphire kristal, ontworpen door Heinz Taberthofer.
(2) Kris Bear in gefacetteerd helder kristal, ogen en neus van Jet kristal, kakadurot kristallen boog. De beer trekt een ongesneden jonquille kristal eend met ongefacetteerde helder kristal wielen, ontworpen door Heinz Taberthofer.