Radar’s Teddybeer

Korporaal Radar hield het meest van zijn Teddybeer. Zijn teddy is zijn houvast in de nachten van de Koreaanse oorlog. Radar was de jongste in het MASH 4077 kamp, hij was slechts 19 jaar oud. Radar’s naam was eigenlijk Walter Eugene O’Reilly. Hij werd Radar genoemd, omdat hij al van tevoren wist wanneer bepaalde dingen gingen gebeuren.

Radar had zijn Teddybeer voor meer dan 7 jaar, maar gaf hem nooit een naam. De beer maakt zijn eerste opwachting in de serie in aflevering 10 (I hate a mystery), als Kolonel Blake het kamp doorzoekt voor gestolen goederen, vindt hij in het bed van Radar de Teddybeer. Radar was bezorgd om het feit dat hij nog met een beer sliep. Als hij dan ook in aflevering 174 (Goodbye Radar, part 2) het kamp verlaat, laat hij zijn Teddybeer achter in Hawkey’s bed. Hawkey stop de beer in de tijdscapsule in aflevering 250 (As time goes by).

De MASH 4077 unit was een bont gezelschap van dokters en zusters, weggetrokken uit hun dagelijks leven en geplaatst in een modderig kamp, midden in de Koreaanse oorlog. De meeste van hun wilde daar helemaal niet zijn.