Pudsey

Pudsey werd geboren in 1986. Hij is gemaakt door ontwerper Joanna Ball en werd ontworpen met het oog op de volgende ‘BBC Children in Need Appeal’. Pudsey’s naam komt van de stad Pudsey in Yorkshire, waar Joanna oorspronkelijk vandaan kwam.

Hoewel Pudsey bedoeld was voor één jaar, hield het publiek zoveel van hem dat hij het gezicht werd van ‘BBC Children In Need’. Pudsey’s uitgebreid merchandise heeft de afgelopen jaren al duizend Engelse ponden voor het goede doel opgehaald.

Deze gele, beer met zijn ooglapje heeft ‘BBC Children In Need’ en zijn werk bekend gemaakt over de hele wereld. Hij is één van de bekendste personages dat met liefdadigheid te maken heeft.

Children In Need

De ‘BBC Children In Need Appeal’ is het belangrijkste één dag evenement op de kalender van de BBC. Dit omdat de hele BBC samenwerkt voor dit ene project, op tv, radio en online. De eerste BBC uitzending met liefdadigheid voor kinderen was in 1927, in de vorm van een radio-uitzending van vijf minuten op Kerstdag.

In 1980 werd de actie voor het eerst een tv-marathon. De actie werd gepresenteerd door Terry Wogan, Sue Lawley en Esther Rantzen. Het werd zo’n succes dat in het eerste jaar het binnengehaalde geld al snel boven een miljoen Engelse ponden lag.

‘BBC Children in Need’ werd een geregistreerd goed doel in 1989.