Peacock & Co

In 1953 opgericht als Peacock & Sons in Londen, Engeland. Het waren makers van houten speelgoed en spelletjes. In 1918 wordt veranderd het bedrijf zijn naam in Peacock & Co. Ltd.

Er zijn verscheidene Teddyberen met het Peacock handelsmerk boven water gekomen. Deze zijn alle van rond de 1930’er jaren. Ze hebben een horizontaal gestikte neus die op die van de beren van Chad Valley lijkt. Chad Valley heeft Peacock & Co. in 1931 overgenomen. Ook Chad Valley heeft onder dit label een collectie beren gemaakt. De laatste vermelding van het bedrijf is in 1939 in een Londense bedrijvengids.

Rond 1935 introduceert Chad Valley een ‘Peacock’-serie beren. Het waren echte Chad Valley modellen, maar met een ander etiket. Peacock Teddyberen lijken zoveel op de Chad Valley beren, omdat ze waarschijnlijk in dezelfde fabriek zijn gemaakt, maar onder de naam Peacock werden verkocht. Ze zijn schaars en redelijk kostbaar.

Handelsmerk

Het Peacock label is een pauw met gespreide staart, met de tekst ‘Hygienic Toys – made in England – Peacock’s Stores’.

Prijzen

Een zeldzame Peacock teddybeer met goudkleurig mohair, uitgesproken geschoren snuit, brede kop met grote komvormige oren, oranje en zwart glazen ogen, zwarte gestikt horizontaal neus, mond en klauwen, draaibare kop, beweegbare ledematen met vilt, stem en rode en witte label op linkervoet

1930, 26″/67cm hoog

(lichte slijtage aan buik en andere minimale slijtage)

Verkocht voor £ 1.116 (2001).