Paw Paws

Paw Paws, of ook wel Paw Paw Bears, zijn begonnen als onderdeel van ‘The Funtastic World of Hanna-Barbera’ op 2 september 1985. Het is een groep kleine beren, die leven als een soort indianenstam. Iedere dag verdedigen ze zichzelf tegen hun vijanden, ‘The Meanos’, geleidt door de kwaadaardige tovenaar ‘Dark Paw’. Zij zijn uit op de drie grote, houten totems van de Paw Paws: Totem Bear (beer), Totem Tortoise (schildpad) en Totem Eagle (adelaar).

Deze totems dienden om de stam te beschermen en indien nodig, kwamen ze tot leven om het dorp te beschermen. Ze kwamen tot leven door de ‘Mystic Moonstone’, van Princess Paw Paw, dat zij om haar nek droeg. De amulet riep een totem op van een arend op een beer zijn hoofd, die op een schildpad staat. De Paw Paws hadden namen die hun persoonlijkheid tot uitdrukking bracht, zoals Laughing Paw, Brave Paw en Medicine Paw.

Brave Paw en Princess Paw waren de leiders van stam en op hun magisch, vliegende pony’s reden zij het avontuur tegemoet. De oudere Wise Paw diende als stam-adviseur en de mascotte van de groep was een kleine hond PaPooch.

Personages

Wise Paw is de leider van de Paw Paws, hij is de oudste en wijste van de stam.

Prinses Paw Paw is de dochter van Wise Paw. Ze is mooi en erg begaan met iedereen en het dorp. Om haar nek draagt zij de ‘Mystic Moonstone’, die de kracht heeft om de totems Bear, Tortoise en Eagle tot leven te brengen. Als ze op haar fluit blaast, komt haar vliegend paard ‘Flying Cloud’ naar haar toe.

Brave Paw is de beste vriend van Prinses Paw Paw. Hij is dapper, redt zijn Paw Paws vrienden bij gevaar en vecht tegen het kwaad. Naast Prinses Paw Paw is hij de enige Paw Paw die een vliegend paard berijdt. Hij kan ‘Golden Thunder’ laten komen, door vanaf Thunder Mountain zijn naam te roepen.

Trembly Paw is de bangerik van de stam en hij zou liever van het gevaar weglopen. Toch vervult hij soms een heldhaftige daad.

Medicine Paw is de medicijnman van de stam, maar hij is een beetje een kwakzalver.

Laughing Paw is jonger dan de Prinses en heeft een goed gevoel voor humor. PaPooch de puppy is haar huisdier. Hij is heel loyaal, maar komt altijd in de problemen.

Mighty Paw is de grootste en sterkste van de Paw Paws, maar hij is niet de slimste.

Dark Paw is de belangrijkste vijand van de Paw Paws en de leider van de Meanos. Hij heeft een magische staf die hij voor kwade doeleinden gebruikt, maar gelukkig is hij niet een van de slimste.

Aunt Pruney is de tante van Dark Paw en een heks die op een stofzuiger vliegt in plaats van een bezem. Zij is altijd hevig teleurgesteld in haar neefje, maar steekt hem soms de helpende hand toe.

Nice Paw was vroeger een schurk en heette Nasty Paw. Hij is echter ontvoerd door aliens en geherprogrameerd in een van de goede.

De Totem Dieren zijn de belangrijkste beschermers van het dorp. Totem Bear (beer) is vaak degene die het eerst in actie komt tegen de Meanos, nadat Totem Eagle (adelaar) van zijn hoofd is gevlogen. Totem Eagle zorgt voor het transport door de lucht, terwijl Totem Tortoise (schildpad) voor het transport over water zorgt.

Eugene the Genie is een vriend van de Paw Paws. Hij heeft magische krachten en een brutale houding, vooral tegen Dark Paw.

de Greddy Greenies zijn groene, slijmerige monsters. Ze leven ondergronds in de buurt van het Paw Paw dorp en worden geleid door de ‘Great Greenie’. Ze zijn heel gevaarlijk en ook Dark Paw is bang voor ze.

Herkenningsmelodie

Paw Paw Bears.
Deep, deep in the forest
Far away from everywhere,
Live a bunch of mighty little critters
They’re called the Paw Paw Bears.
These are brave and fearless Paw Paws
As everyone well knows
When you get in trouble
And this goes double
You call the Paw Paw Bears.
Paw Paw Bears. Paw Paw Bears.
Paw Paw Bears.

These Paw Paws pop up all around.
Like magic, they’re there,
the troubles that you thought you had,
have vanished in the air.
So don’t forget these Paw Paws,
They’ll come from everywhere
If you get in trouble
And this goes double
You call the Paw Paw Bears.
Paw Paw Bears. Paw Paw Bears.
Paw Paw Bears.

Afleveringen

De tekenfilmserie liep van 2 september 1985 tot en met 1986 en telde 20 afleveringen:

#01 The Big Spill
#02 The Wishing Star Crystal
#03 The Flying Horse Napper
#04 The Creepy Cave Creature
#05 Greedy Greenies
#06 The Rise of the Evil Spirits
#07 The Genie-athalon
#08 Honey of a Robbery
#09 Tot ’em Termi’ Nation
#10 Waif Goodbye to the Paw Paws
#11 The Dark Totem Pole Monster
#12 Dark Paw Under Wraps
#13 Genie Without a Lamp
#14 Egging Dark Paw On
#15 Two Heads Are Better Than One
#16 The Great Paw Paw Turnaround
#17 The Lost Lake Monster
#18 Totem Time Trip
#19 S’no Business
#20 The Zip Zap 4-D Trap

Stemmen

personagestem
Aunt PruneyRuth Buzzi
Brave PawThom Pinto
Bumble PawFrank Welker
Dark PawStanley Ralph Ross
Eugene the GenieScatman Crothers
Laughy PawStanley Stoddart
Mighty PawBob Ridgley
PaPoochFrank Welker
Princess Paw PawSusan Blu
Totem BearFrank Welker
Trembly PawHoward Morris
Wise PawJohn Ingle