Ludovic

‘Ludovic’ is een animatie TV serie over het vrolijke, aandoenlijke teddybeertje Ludovic. Hij woont samen met zijn vader Louie en zijn moeder Laurie in een gezellig berenhuisje. Samen met zijn onafscheidelijke vriendje Walla, een ondeugend eendje, zijn nichtje Violet en zijn vriendje George, speelt Ludovic de grotemensenwereld na. Met zijn grote fantasie weet Ludovic zijn knuffels en andere dingen tot leven te wekken.

De vader van Ludovic is handig met knutselen en klussen, zijn moeder heeft een muziekwinkel en geeft muziekles. Eendje Walla woont in een eendenhuisje in de tuin van het huis van Ludovic.

Eind jaren 1990 bedacht de Nederlands-Canadese animator Co Hoedeman de teddybeer Ludovic en zijn familie: ‘Four Seasons In The Life Of Ludovic’ een TV serie van vier afleveringen. In iedere aflevering, die 12 minuten lang is, beleven Ludovic en zijn vriendjes spannende maar ook grappige avonturen beleven. Avonturen waarin vriendschap en het samen oplossen van problemen centraal staat, avonturen waarin jonge kinderen zich kunnen herkennen.

In één aflevering zien we hoe Ludovic zijn vader wil helpen bij de reparatie van een koekoeksklok. Terwijl vader Louie een nieuw onderdeel voor de klok haalt bedenkt Ludovic wat er mis is met de klok: de koekoek heeft gewoon honger! Samen met zijn nichtje Violet proberen ze de koekoek weer te laten zingen, maar het vogeltje vliegt zo maar weg. Ludovic en Violet moeten er alles aan doen om de koekoek te vangen voordat vader Louie weer terug is.

Ludovic is een coproductie van Nederland (Ludovic), Canada (Ludovic) en Duitsland (Benedikt, der Teddybär). Aan een stop-motion animatieserie van 26 afleveringen is meer dan anderhalf jaar gewerkt, en in totaal zijn meer dan 450.000 foto’s in de studio geschoten. Pedri Animation uit Ankeveen (bekend van Nijntje) was verantwoordelijk voor de bouw van de poppen, props en sets. In Duitsland is de serie bekend als ‘Benedikt, der Teddybär’.