Lotso – Animatie

Hoe vertalen Pixar animators een idee van storyboard tot een frame in de film?

Eerste stadium

Dit is een storyboard getekend door Jeff Pidgeon en is één van de 500 tekeningen die gemaakt zijn voor onderdeel #300 van Toy Story 3: een warm welkom, waar Lotso het speelgoed rondleidt door de Butterfly kamer in Sunnyside Kinderdagverblijf.

Tweede stadium

Deze concept-tekening werd gemaakt door Dice Tsutsumi, het geeft een indruk van de kleur en uiterlijk van de nieuwe personages en de nieuwe omgevingen.

Derde stadium

Dit frame laat de camerafase zien, die de personage-animatie, beter bekend als lay-out, vooraf gaat. De set is nog niet volledig afgebouwd op dit punt en wordt afgerond zodra de lay-out klaar is. Sommig achtergrondspeelgoed is nog niet aanwezig, de set-aankleding is ook nog niet definitief en zal worden verfijnd als de animatie is voltooid.

Vierde stadium

De personages hebben hun uiteindelijke houding en positie. De hoofdpersonages en bijrollen zijn volledig getekend. Honderden speelgoed bevolken nu Sunnyside Kinderdagverblijf.

Vijfde stadium

Laatste animatie van de kleding van de personages. Dit laatste beeld toont de uiteindelijke shading voor de set en alle oppervlakken hebben textuur, kleur, patronen. De afdeling Licht is verantwoordelijk voor het integreren van alle elementen (personages, speelgoed, achtergrond-animatie, enz.) om het uiteindelijke beeld te creëren. Lotso was een bijzondere uitdaging voor de en Licht afdeling, omdat hij volledig bedekt is met bont.