Kukalaka

Kukalaka is Dr. Julian Bashir’s geliefde teddybeer. Hij was Bashir’s eerste operatiepatiĆ«nt toen Julian, nog pas vijf jaar oud, Kukalaka’s been dichtnaaide. Bashir behield Kukalaka, zelfs toen hij volwassen was. Terwijl ze verkering had met Bashir, werd Dr. Leeta verliefd op Kukalaka en leende hem. Na hun relatie vergat ze de teddybeer terug te geven. Nog haalde de teddybeer terug uit Leeta’s kamer, als een gunst aan Dr. Bashir.

Kukalaka in ‘Deep Space Nine’

Kukalaka was Julian Bashir’s eerste patiĆ«nt. Kukalaka was een zachte beer, gevuld met watten. Toen Bashir een jongetje was nam hij hem overal mee naar toe. Na een aantal jaren was hij enigszins versleten en op een dag haalde hij zijn been open. Zijn moeder, Amsha, wilde de teddybeer weggooien, maar dat wilde Bashir niet.

In 2346, nog maar vijf jaar oud, voerde Bashir zijn eerste operatie uit. Hij vulde Kukalaka opnieuw en naaide zijn been weer dicht. Vanaf toen deed Bashir er alles aan om Kukalaka heel te houden. Na verloop van tijd was er geen centimeter meer dat niet was gerepareerd, zei Bashir altijd lachend. Hij bleef van Kukalaka houden tot hij volwassen was. In 2372 stond de teddybeer op een plank in Bashir’s kamer. (Episode ‘The Quickening’)

In 2373, terwijl Bashir een relatie had met Leeta, leende hij Kukalaka uit aan Leeta toen die zei dat ze Kukalaka heel leuk vond. Na hun relatie vergat Leeta hem terug te geven. Bashir huurde Nog en Jake Sisko in om hem terug te brengen. (Episode ‘In The Cards’)

Kukalaka bleef daarna bij Bashir, op het bureau in zijn kantoor. (Episode ‘Inquisition’)

Dr. Julian Bashir Bio

Volledige Naam: Dr. Julian Subatoi Bashir
Geboorteplaats: 2341, Engeland, Aarde.
Huidige Rang: Luitenant
Huidige Positie: Chief Medical Officer, Deep Space Nine

Biografische Informatie:
Julian is geboren in 2341 als zoon van Richard en Amsha Bashir. Hij houdt van darts en tennis en hij was aanvoerder van het tennisteam op de Starfleet Medical Academy. Hij houdt ook van ‘geheime agent’ holoverhalen. In 2371 werd hij de jongste genomineerde voor de Carrington Award voor zijn onderzoek in biomolecular replication. In 2372 vond Dr. Bashir een medicijn tegen ‘the quickening’, een terminale ziekte gemaakt door de Dominion. De Jam’Hadar brachten de ziekte in de Teplan System.

In 2373 werd Julian ontvoerd door de Dominio en vervangen door een dubbelganger voor ongeveer een maand. Ook werd Dr. Bashir gekozen als model voor het Starfleet Long-term Emergency Holograph Medical (LMH) programma. Maar er werd ontdekt dat Julian zijn ouders hem genetisch gemanipuleerd hadden toen hij zes was, wat tegen de wet van de Federation. Hij had ernstige leerproblemen. Hierdoor was hij afgekeurd als LMH-model en werd zijn vader gevangen gezet.