Karl Lagerfeld by Steiff

In september 2008 bracht Steiff een speciale teddybeer op de markt. Ontworpen door Karl Lagerfeld zelf, ziet de teddybeer er precies uit als zijn ontwerper. Gekleed in een zwart colbert, zwarte spijkerbroek, zwarte zonnebril, shirt met hoge kraag, zwarte zijden stropdas en zelfs een riem met de initialen KL. De teddybeer was speciaal bedoeld voor verzamelaar, met een gelimiteerde oplage van 2.500 en een prijs van € 1.500.

Als Steiff een couture teddy beer uitbrengt, doen ze dat gelijk met Karl Lagerfeld, de ontwerper voor de Chanel, Fendi en Karl Lagerfeld collecties. Twee Duitse giganten in een bijzondere samenwerking. De teddybeer is sjiek, hip, maar toch vertederend en werd gelanceerd bij Steiff en Nieman Marcus in september 2008.

De teddybeer is van alpaca wol, 45 centimeter en heeft beweegbare ledematen. De accessoires zijn door Lagerfeld zelf goedgekeurd: zwarte jeans, wollen colbert, wit overhemd, zijde stropdas met Swarovski kristallen, lederen riem met Swarovski kristalen op de gesp, op maat gemaakt lederen schoenen en een zwarte zonnebril. De kleding van de beer is gemaakt in de Karl Lagerfeld studio’s in Parijs en is een uniek en origineel Lagerfeld ontwerp.

De Karl Lagerfeld Steiff beer komt in een witte doos met de logo’s van Steiff en Karl Lagerfeld. In zijn oor draagt hij een witte ‘button-in-ear’, als een teken van zijn gelimiteerde oplage.

‘Bears are very nice, as long as you are nice to them,’ mijmerde Lagerfeld bij de onthulling.