Kapitein Barnacles

Kapitein Barnacles is de leider van het team: De Octonauts. Hij heeft altijd een plan klaar, is super sterk en hij is er altijd als eerste bij als er een probleem is. Naast het beleven van avonturen, speelt hij ook graag de accordeon en schrijft hij in zijn kapiteins logboek.

De Octonauts

De Octonauts zijn een team van onderzeese ontdekkingsreizigers, op zoek naar avontuur en plezier. Vanuit hun basis de ‘Octopod’ staat de bemanning altijd klaar om te beginnen aan nieuwe spannende reizen! Als er problemen onder de zee zijn, dan springen ze in actie op te helpen. In een vloot van aquatische voertuigen redden ze verbazingwekkende zeedieren, verkennen ongelooflijke, nieuwe onderwaterwerelden en lossen ze problemen op, voordat terug te keren naar hun veilige thuisbasis, de ‘Octopod’.

De belangrijkste personages zijn Kapitein Barnacles, Luitenant Kwazii en Dokter Peso. Verder spelen nog vijf andere Octonauts een bijrol: Professor Inkling, Dr. Shellington, Tweak, Dashi en Tunip the Vegimal.

De Octonauts maken gebruik van vijf onderwatervoertuigen, die allemaal geïnspireerd zijn op zeedieren, de GUP-A tot en met GUP-E. Daarnaast is er een pedaal aangedreven GUP-F, die gebruikt wordt door Kapitein Barnacles en Luitenant Kwazii.

De openingstune eindigt met de roep ‘Explore!, Rescue!, Protect!’, waarna het avontuur kan beginnen.

De TV-serie

De Octonauts is een TV-tekenfilmserie voor kinderen tot 4 jaar, de serie is gebaseerd op de boeken van Vicki Wong en Michael Murphy van Meomi. Het Octonauts team bestaat uit antropomorfe dieren, dieren in een menselijke gedaante. Elke aflevering is 10 minuten lang en daarin komt het team in aanraking met ongewone, maar echte zeeschepsels in de onderwaterwerelden. De eerste aflevering werd uitgezonden op de BBC op 4 oktober 2010.

De TV-serie is gebaseerd op de vier Octonauts boeken, lees alles over de avonturen van onze helden.

De personages

Barnacles
rang: kapitein
soort: ijsbeer
Kapitein Barnacles is de leider van de Octonauts.

Kwazii
rang: luitenant
soort: kat
Kwazii is een ex-piraat met een mysterieus verleden. Hij houdt van avontuur en reizen naar exotische plaatsen. Zijn favoriete hobby’s zijn lange baden, racen in de GUP-B, en algemene roekeloosheid.

Peso
rang: dokter
soort: pinguïn
Peso heeft veel mededogen voor elk dier dat gewond of ziek is, je zult hem dan ook niet snel zonder zijn EHBO-doos zien. Hij houdt niet van enge dingen en is niet de dapperste, maar als er een dier in nood, is vergeet hij al zijn angsten.

Professor Inkling
rang: oceanograaf
soort: octopus
Professor Inkling heeft de Octonauts opgericht, voor onderzoek en behoud van de oceanen. Vanwege zijn delicate brein, helpt hij de Octonauts vanuit de bibliotheek in de Octopod.

Dr. Shellington
rang: wetenschapper
soort: zee-otter
Dr. Shellington is de onderzoeker die altijd oog heeft voor nieuwe en aparte wezens. Zijn grote kennis van de oceanen en zijn dieren, helpt de Octonauts vaak bij het oplossen van problemen.

Tweak
rang: ingenieur
soort: konijn
Tweak is de ingenieur die ervoor zorgt dat alles in de machinekamer goed loopt. Ze onderhoudt ook alle GUPs en maakt allerlei handige gadgets.

Dashi
rang: informatie-officier en fotograaf
soort: hond (Dachshund)
Je kunt ervan op aan dat Dashi op elk avontuur een foto maakt. Verder zorgt zij ervoor dat de computers en de software van de Octopod in goede staat zijn.

Tunip de Vegimal
rang: kok en tuinman
soort; half dier en half groente
Tunip is een van de Vegimals die helpen rond de Octopod. Bij hem moet je zijn voor een Kelp-recept. De Vegimals spreken een aparte taal, die alleen Dr. Shellington verstaat.

Stemmen

Kapitein Barnacles: Simon Greenall
Luitenant Kwazii: Rob Rackstraw
Dokter Peso: Paul Panting
Professor Inkling: Keith Wickham
Dr. Shellington: Keith Wickham
Tweak: Jo Wyatt
Dashi: Teresa Gallagher
Tunip the Vegimal: Dee Bradley Baker

Octonauts – intro