Humphrey de Beer

Humphrey de Beer leeft in het Brownstone Nationaal Park in de USA, samen met de andere beren en J. Audubon Woodlore, de Boswachter. Hij is niet één van de slimste beren en hij doet vaak dingen die hem specifiek verboden zijn. Hij wordt vaak op heterdaad betrapt, of net zo vaak, gesnapt in een situatie die anders is dan hij lijkt. Daarvoor krijgt hij vaak op zijn kop van de Boswachter Woodlore. Hij niet bijzonder populair bij de andere beren wat hem heel onzeker maakt in zijn doen en laten.

In zijn eerste film (Hold that Pose, 1950) is Humphrey de tegenspeler van Goofy. In zijn tweede film (Rugged Bear, 1953) staat hij tegenover Donald Duck. In zijn volgende film wordt zijn medehoofdrolspeler voor de rest van de Humphrey films geïntroduceerd: Ranger Woodlore. Ze maakten samen 5 films, met ook enkele gastrolletjes van Donald Duck. Dit was tussen 1954 en 1956. Toen werd het stil rond Humphrey, totdat hij weer opdook in een ‘Chip ‘n Dale Rescue Rangers’ film ‘Bearing up Baby’ waar hij één van de hoofdrolspelers was.

Geschiedenis

Humphrey’s stem was die van Jack Hannah en later van Jimmy MacDonald (die de vernieuwde stem voor ‘Bearing Up Baby’ deed).

De films waarin Humphrey de Beer voorkwam:
– ‘Hold that Pose’, 1950 (naamloze beer)
– ‘Rugged Bear’, 1953 (onder de naam Humphrey)
– ‘Grin and Bear it’, 1954
– ‘Bearly Asleep’, 1955
– ‘Beezy Bear’, 1955
– ‘Hooked Bear’, 1956
– ‘In the Bag’, 1956
– ‘Chip ‘n Dale Rescue Rangers’ episode ‘Bearing Up Baby’, 1989