Happy Tree Friends

Happy Tree Friends is een Amerikaanse serie van korte animatiefilms, de afleveringen duren tussen de één en zeven minuten. De filmpjes zijn gemaakt door Kenn Navarro en Rhode Montijo en verschenen in 2000 op het internet, waar ze snel een cultstatus kregen, sinds 2006 wordt de televisieserie ook op de televisie uitgezonden met langere afleveringen. De serie is niet geschikt voor kleine kinderen, omdat de inhoud extreem gewelddadig is. Dit ondanks de kinderlijke vormgeving van de filmpjes.

Disco Bear

Disco Bear, een macho, gouden beer met een oranje afrokapsel en kleding uit de jaren zeventig: een geel jasje, gele broek met wijde broekspijpen en oranje-witte platform-dansschoenen. Hij danst graag op discomuziek en roept vaak “Oh Yeah!”.

Flippy

Flippy, heeft in de Vietnamoorlog gevochten en draagt een dog-tag en een groene baret. Hij is een soldaat die met pensioen is, maar lijdt aan posttraumatische stress en heeft vaak flashbacks.

Pop

Pop, is een lichtbruine beer en de vader van Cub. Hij speelt vaak met zijn zoontje, maar is geen goede ouder. Hoewel hij veel van hem houdt, verwondt en vermoordt hij Cub regelmatig per ongeluk.

Cub

Cub, is een jonge lichtbruine beer en de zoon van Pop. Hij ziet eruit als een baby, maar is veel slimmer en beweegbaarder. Hij is het jongste en kleinste personage uit Family Tree Friends, maar hij raakt vaak gewond of overlijdt zelfs regelmatig door toedoen van zijn vader.