Gebrüder Bing

In 1863 wordt het bedrijf door de broers Ignaz en Adolf Bing opgericht in Neurenberg, Duitsland voor de verkoop van speelgoed en keukengerei: Gebrüder Bing. In de eerste jaren maakte ze voornamelijk metalen keukengerei maar was tegen het eind van de 19e eeuw overgegaan op de fabricage van geëmailleerd- en opwindspeelgoed en ze maakten al snel naam met blikken opwindspeelgoed van goede kwaliteit.

In 1905 begonnen de Gebrüder Bing ook zacht speelgoed te maken. De eerste Bing-beren waren gebaseerd op het Steiff-patroon. Alleen in de details zaten verschillen, maar na een rechtszaak in 1909 begonnen ze Teddyberen in een eigen stijl te maken. Al snel ging Bing over tot het aanbrengen van opwindmechanieken in zijn Teddyberen, met een opwindsleutel aan de voor- of zijkant.

In 1932 ging het bedrijf failliet en de curator verkocht de verschillende afdelingen.

Karakteristieken van Bing-beren van voor de 1e WO zijn: ruige mohair pluche, met lange lijnen, zoals die van de puntige snuit en de brede, glimlachende mond. Van sommige vroege Bing-beren, die de zilverkleurige knop dragen met het GBN-logo, zijn de oren samen met het hoofd uit één stuk geknipt. De oren werden gevormd door de randen van de uitstulpingen naar binnen te rollen en door te stikken.

Handelsmerken

Klik hier voor een overzicht van de handelsmerken van de Gebrüder Bing.

Teddybeer prijzen

Klik hier voor prijzen van oude Bing teddyberen.