Cherished Teddies

De Cherished Teddies Collectie is begonnen in 1992 en sindsdien zijn er vele Teddies door ontwerpster Priscilla Hillman bedacht. Alle Cherished Teddies beginnen als tekening van haar. Als Priscilla alles tot in de details heeft getekend, gaan de tekeningen naar de beeldhouwers. Zij maken van de originele tekeningen en specificaties een 3-dimensionaal kleimodel. Deze master wordt gebakken, waarna er silicone op gegoten wordt om een mal te maken. De mal wordt ook weer gebakken en zorgvuldig bewaard, want hiervan worden alle figuurtjes gegoten.

In de mal wordt een polyserine materiaal gegoten en op kamertemperatuur gedroogd, waardoor een wit figuurtje ontstaat. Dit figuurtje wordt daarna met de hand beschilderd, zodat iedere Cherished Teddy verschillend en speciaal is.

Elke Cherished Teddy heeft een eigen personaliteit en woont in Cherished Teddies Stad, samen met al de andere Teddies. Vroege Teddies zijn veel gezocht, maar de prijzen zijn de laatste jaren wat omlaag gekomen. Behalve de figuren zijn er ook ornamenten en decoraties in de collectie.

Het Verhaal van Cherished Teddies Stad

We gaan terug in de tijd, ruim 100 jaar geleden. Het is 1892 als Wilson T. Beary besluit op zijn leven een andere wending te geven. Hij was het moe om in een drukke stad te leven en begon met het zoeken naar een rustigere, betere voor hem en zijn familie. Na drie jaar vond hij wat hij zocht. Een mooi uitzicht aan de voet van een berg bij een helder beekje. Dit was wat hij gezocht had om een nieuwe teddy stad. De droom van Wilson T. Beary werd werkelijkheid. In 1895 werd Cherished Teddies Stad geboren en nu, 100 jaar later, is het de mooiste stad op aarde, waar iedereen heel trots op is. En zonder Wilson T. Beary zou er geen Cherished Teddies Stad zijn.