Bruin Beer

De verhalen van Broer Konijn, Rein Vos en Bruin Beer, zijn gebaseerd op fabels verteld door de slaven in het oude Amerikaanse zuiden. Ze zijn uiteindelijk opgeschreven door Joel Chandler Harris. Later werden ze personages in de Disney film ‘Song of the South’

Broer Konijn is een slim knaapje. Hij begint enthousiast, maar wordt dan door Rein Vos en Bruin Beer gepakt. Maar hij weet altijd weer te ontsnappen door ze te slim af te zijn. Soms heeft Broer Konijn een vriendin, Zus Molly Konijn. Broer Konijn heet van origine Riley Konijn.

Rein Vos probeert altijd Broer Konijn te vangen. Hij is slim en doortrapt als het aankomt op het maken van plannen om Broer Konijn te vangen. Maar Broer Konijn lijkt elke keer weer te ontkomen. Hij houdt van konijn-stoofpot, maar Broer Konijn zorgt ervoor dat hij die niet krijgt.

Bruin Beer leeft in het bos met zijn compagnon Rein Vos. Hij heeft niet de hersenen, maar wel de spieren. Ook hij houdt van konijn-stoofpot, maar hij trapt altijd in de trucs die Broer Konijn met hem uithaalt.

Buitenlandse namen

land   
DenemarkenBror KaninBror RøvBror Bjørn
DuitslandVetter HaseGewatter FuchsGewatter Bär
EngelandBr’er RabbitBr’er FoxBr’er Bear
FinlandVeli KaniMikko RepolainenNalle
ItaliëFratel ConigliettoSora VolpeCompare Orso
NederlandBroer KonijnRein VosBruin Beer
NorwegenLangøreMikkel RevBamse Brakar
SpanjeHermano ConejoHermano ZorroHermano Oso
ZwedenBror KaninBror RävBror Björn