Boris en Barbara Beer

Boris en Barbara Beer zijn vriend en vriendin. Sinds 1989 komen ze in de verhalen van Nijntje voor en zijn ze goede vrienden van haar geworden.

Nijntje

Nijntje is een charmant meisje konijntje, ze is ongeveer vijf jaar oud. Nijntje is eenvoudig, onschuldig, vastberaden, en staat altijd open voor nieuwe ervaringen. Haar vrienden Boris en Barbara de beren zijn een iets ouder dan Nijntje. Boris woont in een huis in het bos en is cool en avontuurlijk, maar soms een beetje onhandig. Barbara, met haar zeven sproeten, gaat vaak met Boris op avontuur en helpt hem uit de problemen. Betje Big is een vriendelijk, klein varken. Ze is erg sociaal en geniet van het leven samen met haar nichtje, Knorretje, die in de buurt woont. Snuffie is een dapper hondje. Ze is moedig en heeft een sterk gevoel van rechtvaardigheid. Ze is ook een slimme hond en waarschuwt haar vrienden als er dingen fout gaan of vindt verloren speelgoed voor Nijntje.

Geschiedenis

In 1955 verscheen het eerste boek van Nijntje, door Dick Bruna. Een Nijntje boek bevat zo’n 20 pagina’s met links een tekening en rechts en vierregelig versje. In totaal zijn er 185 boekjes gemaakt. De avonturen van Nijntje zijn sinds 2003 ook op de televisie te volgen, als 3D stop-motion animatieserie van 30 minuten afleveringen.

Nijntje neemt kleuters mee op avontuur op verkenning van basisconcepten en thema’s. Nijntjes wereld omvat activiteiten die herkenbaar zijn voor jonge kinderen, zoals nummers, kleuren, seizoenen, de natuur, vriendschap en familiefeesten, evenals bezoeken aan Afrika, Azi├ź, Europa en de Noordpool om nieuwe culturen te ontdekken, zoals een kleuter dat zou doen.

Dick Bruna is een van de bekendste makers van kinderen prentenboeken in de wereld. Hij heeft meer dan 200 boeken geschreven en geïllustreerd. Zijn werk is vertaald in 45 talen en bekroond met talrijke prijzen.