Bongo de Wonder Beer

Bongo de Wonder Beer is een 30 minuten lange Disney Classic. Jiminy Cricket vertelt het verhaal van Bongo, met verbazingwekkende circus act, die hem een superster maakte. Hij rijdt op een éénwieler over het slappe koord, terwijl hij jongleert met een ongelofelijke hoeveelheid kop en schotels. Maar Bongo is ook alleen en hij wil samen met de andere beren spelen in het bos. Als hij ontsnapt, ontmoet hij de lieve Lulubelle, op wie hij verliefd wordt. Een grote gemene beer wil Lulubelle echter voor zichzelf. Zo dwingt hij Bongo om hem met een aantal showbizz verrassingen te verslaan.

Naast Bongo maken nog vier andere personages hun opwachting in deze film. Twee daarvan werden later op eigen kracht beroemd.

Personages

Bongo de Wonder Beer
Bongo is de ster. Hij werkt in het circus waar hij levensgevaarlijke stunts uithaalt. ‘s Avonds laat, als hij in slaap valt, hoort hij de ‘stemmen uit het wild’ hem roepen. Bongo wil het circus verlaten en vrij zijn. Op een nacht breekt hij uit zijn kooi en verdwijnt in het bos. Maar het buitenleven is niet wat hij verwacht had. Als hij andere beren ontmoet duurt het even voor hij gewend is aan hun ‘vreemde’ gewoonten. Bongo mag dan wel een kleine beer zijn, maar hij is heel dapper. Hij ontmoet Lulubelle en vecht zelfs tegen Lumpjaw om haar liefde te winnen.

Lulubelle
Lulubelle is de mooiste beer van het bos. Lumpjaw zou haar maar wat graag als zijn vriendin hebben, maar zij is meer geïnteresseerd in Bongo. Ze is een meisje dat weet wat ze wil. Lumpjaw is te sterk om te weerstaan, maar de ware liefde van Bongo is haar redding.

Lumpjaw
Groot, lelijk en zonder teveel hersens, Lumpjaw is maar geïnteresseerd in vier dingen: slapen, vechten met andere beren, eten en de mooie Lulubelle. Met een afwijzing neemt hij geen genoegen. Daarom is hij verrast als een kleine beer, Bongo, hem uitdaagt.

Chip en Dale
Chip en Dale maken een korte opwachting in deze film, als ze ons held Bongo uitlachen als hij voor het eerst probeert in een boom te klimmen.

Geschiedenis

Harry Sinclair Lewis (7 februari 1885 – 10 januari 1951) was een Amerikaanse schrijver van romans, korte verhalen en toneelstukken. In 1930, werd hij de eerste Amerikaan die de Nobelprijs voor literatuur kreeg toegekend. In de 1920s en 1930s schreef Sinclair Lewis veel korte verhalen voor verschillende magazines en tijdschriften. Eén van die korte verhalen in 1936 in Cosmopolitan was ‘Little Bear Bongo’, een verhaal over een beerwelp die uit het circus wilde ontsnappen, op zoek naar een beter leven in de echte wereld. Het verhaal werd gekocht door Walt Disney Pictures in 1940 om een speelfilm van te maken. De tweede wereldoorlog zorgde voor uitstel tot 1947, toen het verhaal onderdeel werd van de film ‘Fun and Fancy Free’.

Too Good to Be True

Een Disney liefdesverhaal tussen Bongo en Lulubelle.

Gecomponeerd door Buddy Kaye & Eliot Daniel
Uitgevoerd door Dinah Shore

Songtekst
This is too good to be true
I can’t believe it’s real
Can it be you
I really see
I never knew I’d find an angel
And out of the blue
You came to me

You’re all the heavenly things
That I’ve been dreaming of
Don’t spread your wings
And fly away
But if you’re only passing through
Then take me to heaven with you
Or is this a dream
Too good to be true

This is too good to be true
I can’t believe it’s real
Can it be you
I really see
I never knew I’d find an angel
Out of the blue
You came to me

You’re all the heavenly things
That I’ve been dreaming of
Don’t spread your wings
Don’t fly away
But if you’re only passing through
Then take me to heaven with you
Or is this a dream
Too good to be true