Bobo – de Simpsons

Bobo is de teddybeer van Mr. Burns. We kennen Mr. Burns als de kwaadaardige industrieel uit ‘the Simpsons’. Mr. Burns zijn teddybeer Bobo was het onderwerp van een hele aflevering in 1993.

Toen Mr. Burns nog heel jong was, offerde hij zijn teddybeer op, voor een rijk leven. In de aflevering van ‘de Simpsons’, komt Maggie Simpson in het bezit van Bobo de beer. Hij wordt gevonden door Bart Simpson, in een zak met ijs. Mr. Burns wil de beer van Homer kopen, maar als Homer ziet hoe gehecht zijn kleine Maggie aan de beer is, besluit hij de beer niet te verkopen. Aan het eind van de aflevering aanvaard Mr. Burns zijn verlies in Maggie’s zandbak. Als hij Maggie het advies geeft goed op de beer te passen en niet dezelfde fout als hem te maken, geeft ze Bobo terug aan Mr. Burns.

Bobo heeft ooit in het gezelschap verkeerd van minstens twee historische figuren. In 1927 stak hij de Atlantische Oceaan over met Charles Lindbergh en in 1945 zat hij in een bunker in Berlijn, tijdens de laatste dag van Adolf Hitler.

Bobo-Fett

Toen Mr. Burns naar zijn Teddybeer verlangden, maakte Professor Frink een vervangende Teddybeer. Hoewel de beer ontworpen was om zacht en knuffelig te zijn, liep het experiment door kortsluiting volledig uit de hand.