Biffo the Bear

en stripfiguur die zijn eigen strip had in de Engelse stripmagazine The Beano. Biffo was een beer die vanaf aflevering 327 op de voorpagina stond, dat was op 24 januari 1948. Zijn menselijke vriend Buster verscheen in de eindjaren 1950 in de strip. Vanaf 1957 besloeg de strip een hele pagina.De strip bleef op de voorpagina tot Dennis the Menace het vanaf nummer 1677 overnam. Dit was op 7 september 1974.

Biffo werd getekend door Dudley D. Watkins, vanaf het begin van de strip in 1948 tot en met zijn dood op 20 augustus 1969. Vanaf toen werd de strip getekend door David Sutherland. In de eindjaren 1970 stopte Sutherland met het tekenen van Biffo the Bear en werd zijn taak overgenomen door Jimmy Glen.

De strip stopte op 25 oktober 1986, met de laatste aflevering in The Beano nummer 2310. Toen was de omvang van de strip al teruggebracht tot een enkele rij met 4 plaatjes. In 1989 kwam de strip echter al weer terug, nu onder de kortere naam Biffo. Ook het formaat was gewijzigd, drie of vier plaatjes verdeeld over een hele pagina. De strip bestond slechts uit de tekeningen van Sid Burgon en bevatte geen woorden.

The Beano

The Beano is een Brits kinderstripmagazine, uitgegeven door D.C. Thomson & Co. Ltd. Het magazine verscheen voor het eerst op 26 juli 1938 en verscheen wekelijks. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verscheen The Beano door papiertekort om de twee weken, maar vanaf 1949 kwam het stripmagazine weer wekelijks uit.

Dennis the Menace, Roger the Dodger, Minnie the Minx, The Bash Street Kids en Billy Whizz zijn bekend geworden bij verschillende generaties Britse kinderen. Alleen vroegere generaties zullen zich Little Plum, Biffo the Bear, Big Eggo en Calamity James herinneren, die inmiddels uit het magazine verdwenen zijn.