Berenstain Beren

De Berenstain Beren leven in Beerstad, een klein dorpje wiens economie geheel op honing gebaseerd is. De familie bestaat uit Papa Q., Mama, Broer en Zuster Beer. Dan zijn er ook nog Grizzly en Gran, de grootouders. In hun leven heeft de familie te maken met onderwerpen als verantwoordelijkheid, delen en moreel handelen. De familie heeft een goede band met de buurt, inclusief hun buren Big Paw Beer, burgemeester Horace, T. Honeypot en de geleerde Actual Factual. In andere verhalen hebben ze problemen met de ‘schurken’ Raffish Ralph en Weasel McGreed. Maar de Beer-familie werkt altijd goed samen om ze te verslaan.

Papa Beer is een expert in bijna alles. Hij is een houthakker die heel erg van zijn gezin houdt. Mama Beer is een aardige en wijze beer die alleen het beste voor haar gezin wil. Zuster Beer zit vol energie en heeft veel ambities. Broer Beer houdt van sport en is heel nieuwsgierig.

De personages komen uit de populaire kinderboeken van Stan en Jan Berenstain. De boeken waren ook de basis voor een televisieserie, die voor het eerst in 1985 uitzonden werd. De Berenstain Beren leren de kinderen nog steeds familiewaarden in de boeken en op de televisie.

Tekst herkenningsmelodie 1985

[SPOKEN]
This way to Bear Country.
You’ll know when you’re there.
As soon as you enter,
You’ll feel like a bear.
A great grizzly bear,
A Berenstain Bear!

[SUNG]
We are the Berenstain Bears
Mama, Papa, Sister, Brother
We appreciate each other
We live in a split-level tree
Mama, Papa, Sister, and me!
Snug as bugs in our split-level tree.

[SPOKEN]
Here are more Berenstain Bears:
Actual Factual, Big Paw, Raffish Ralph,
Horace T. Honeypot, I’m the Mayor.
Lots, lots more, bears galore!

[SUNG]
You may think that this starts our show,
Well it does!

Stemmen

Mama Bear Ruth Buzzi
Papa Q. Bear Brian Cummings
Sister Bear Christina Lange
Brother Bear David Mendenhalf

Herkenningstune 2003

Countrymuziek singer-songwriter Lee Ann Womack zingt de herkenningstune van de TV-serie, die geschreven werd door Stan Meissner.