Beren Sportmascottes

Beren zijn populair en erg schattig. Daarom worden ze vaak gebruikt door sportclubs om het publiek te vermaken en merchandise te verkopen.

Berlino

Berlino was de officiële mascotte van het 12e IAAF Wereldkampioenschappen atletiek 2009 in Berlijn, Duitsland. Hij is bekend om zijn capriolen tijdens de kampioenschappen, hij en Melanie Walker deden paardjerijden en hij racete tegen Usain Bolt. We hebben een clip van al zijn kampioenschaps capriolen.

Berni

FC Bayern München, voetbal, Duitsland
Berni is de mascotte voor de voetbalclub FC Bayern München, Duitsland.

Brewno Bear

Nuneaton Borough F.C., voetbal, Engeland
Brewno the Bear was voorheen de officiële mascotte van de voetbalclub Nuneaton Borough F.C., Engeland. Hij werd vervangen door ‘the Tribune Tiger’ vanwege het sponsorschap van de lokale krant, The Nuneaton Tribune.

Broxi Bear

Rangers Football Club, voetbal, Schotland
Broxi Bear is de officiële wedstrijdmascotte van Rangers Football Club, Schotland. Zijn naam is afgeleid van het Rangers stadion, in de Obrox-buurt in Glasgow, Schotland. Broxi is een bruine teddybeer met blauwe binnen-oren en neus en hij draagt het Rangers tenue. Soms is Broxi vergezeld van zijn vrouw Roxi en hun zoon Boris.

Bubbles Bear

West Ham United, voetbal, Engeland
Bubbles Bear werd rond de 2000 geïntroduceerd als tegenwicht voor Herbie the Hammer. Hij moest een kindvriendelijke uitstraling hebben dan Herbie. Hij kreeg de naam Bubbles als verwijzing naar het clublied van West Ham, ‘I’m Forever Blowing Bubbles’. Bubbles Bear en Herbie the Hammer werden in 2012 vervangen door een nieuwe mascotte: Hammerhead.

Bumsi

Bumsi is de mascotte van het wereldkampioenschap biatlon 2007 in Antholz in Italië. Hij wordt nog steeds gebruikt als mascotte tijdens biatlon wedstrijden. Biatlon bestaat uit langlaufen en schieten en langlaufen maak niet echt een bruikbaar geluid. Maar het schieten klinkt een beetje als: bum, bum, bum. Vandaar de naam Bumsi.

Carlton the Bear

Toronto Maple Leafs, ijshockey, Canada
Carlton the Bear maakte zijn debuut in het seizoen 1995/1996 op 10 oktober. Hij is een ijsbeer die het nummer 60 draagt op zijn shirt. Zijn naam en nummer waren afgeleid van het adres van de oude Maple Leaf Gardens: 60 Carlton Street, Toronto, Ontario. Carlton the Bear werd in december 2009 vervangen, na 14 jaar trouwe dienst.

Cherry Bear

AFC Bournemouth, voetbal, Engeland
Het rugnummer van Cherry Bear is 99 en haar naam is afgeleid van de bijnaam van de voetbalclub: de Cherries. In 2008 verscheen het gerucht dat Cherry Bear vervangen zou worden, omdat ze er oud en versleten uit zag. Na een actie van supporters en de lokale media, liet de sponsor, Vital Bournemouth, een nieuwe Cherry Bear maken.

Clutch the Rockets Bear

Houston Rockets, basketbal, USA
Clutch the Rockets Bear is de populaire mascotte van het NBA team Houston Rockets. De naam is afgeleid van de bijnaam voor Hoston: ‘Clutch City’. Hij werd geïntroduceerd in 1995 en heeft in de afgelopen jaren verschillende prijzen gewonnen.

Herthinho

Herta BSC, voetbal, Duitsland
In augustus 1999 werd Herthinho mascotte voor de Duitse voetbal club Herta BSC. Hij is 2,35 meter groot en 128 kilo zwaar.

Hidy & Howdy

Hidy & Howdy zijn de mascottes van de Olympische Winterspelen van 1988 in Calgary. Ze zijn ontworpen door International Mascots. De broer en zus Hidy & Howdy zijn de eerste duomascottes van de Olympische Spelen. Het zijn twee onafscheidelijke ijsberen, wiens namen voortkwamen uit een prijsvraag georganiseerd door de Calgary Zoo. Uit de bijna 7.000 inzendingen werden de namen Hidy en Howdy gekozen.

Jazz Bear

Utah Jazz, basketbal, USA
Jazz Bear werd in 1993 geïntroduceerd als mascotte voor het NBA team Utah Jazz. Waar sommige beren een winterslaap houden als het koud word, geeft Jazz Bear de voorkeur aan het dunken door brandende hoepels om het warm te krijgen.

Joe & Josephine Bruin

UCLA Bruins, alle sporten, USA
Joe & Josephine Bruin zijn de mascottes van de universiteit van Californië, Los Angeles. De eerste mascottes van UCLA, in 1926, waren echte beren. Maar in de midden jaren 1960 werden deze vervangen door studenten in kostuums. Het uiterlijk van de beren is in de jaren regelmatig veranderd, van een Mickey Mouse-achtige Bruin in de jaren 1930 tot een lachende Joe in de jaren 1970.

Louie

St. Louis Blues, ijshockey, USA
Louis is niet je alledaagse ijsbeer, want in plaats van een witte vacht, heeft hij een blauw vacht. Hij werd op 10 oktober 2007 geïntroduceerd aan de fans, van wie hij in november 2007 de naam Louie kreeg. Hij kreeg toen zijn eigen wedstrijdshirt uitgereikt met zijn naam en zijn nummer: ’00’.

Oski the Bear

Universiteit van Californië – Berkeley, alle sporten, USA
Oski is de officiële mascotte van de universiteit van California – Berkeley sinds 26 september 1941, tot die tijd waren er echte beren gebruikt. Zijn naam is afgeleid van de Oski Wow-Wow yell. Hij is 1,70 meter groot en heeft schoenmaat 49.

Sherwood the Bear

Nottingham Forest FC, voetbal, Engeland
De eerste mascotte van Nottingham Forest was ‘Nutty the Squirrel’, die vervangen werd door ‘Sherwood the Bear’. Sherwood werd in zijn plaats weer vervangen in 2007 door Robin Hood.

Staley da Bear

Chicago Bears, American football, USA
Staley de Bear is de officiële mascotte van de Chicago Bears uit de Amerikaanse NFL. Hij maakte zijn debuut tijdens het seizoen 2003 van de Chicago Bears. Staley weegt 150 kilo en draagt het rugnummer ’00’.