Minka's Beren Passie

bullet  Bekende Beren  bullet  Teddyberen  bullet  Beren Varia  bullet  Kids Corner  bullet

Beroemde Beren - B

Bark the Polar Bear

Bark the Polar BearBark the Polar Bear is een antropomorfisch, gele ijsbeer, die speelt in het videospel 'Sonic the Fighters'. Hij kan goed gooien en heeft de kracht om het hoofd van de tegenstander op een tekenfilm-manier te pletten. In 'Sonic the Fighters' wordt zin grote kracht gecompenseerd door zijn traagheid. Samen met zijn partner Bean the Dynamite is hij de tegenstander van Sonic the Hedgehog. Bark the Polar Bear heeft een wit-gele pels en rode ogen. Hij draagt een rode toque, bruine schoenen, bruine handschoenen en een groen sjaal.

Bark speelt in de videospellen Sonic the Fighters, Fighters Megamix en Sonic Gems Collection. Naast de videospellen verschijnt Bark the Polar Bear ook in de 'Sonic the Hedgehog' stripboeken:

 • 'Sonic the Hedgehog': 50 (eerste optreden, cameo), 51 (op de omslag), 160, 161, 165 (cameo), 172, 173, 176-178 (cameo), 185 (cameo), 186-188;
 • 'Sonic Universe': 22-24, 26-28 (ander universum), 30 (flashback).

Basil the Bear

Basil the BearBasil the Bear is één van de hoofdfiguren van het Canadese kinderprogramma 'Sesame Park'. Samen met Dodi en Louis, is Basil één van de drie originele Canadese muppets uit 1987 toen het programma nog 'Canadian Sesame Street' heette.

Basil the Bear lijkt van alle personages het meest op een kind, hij heeft moeilijkheden met zichzelf aankleden en is heel nieuwsgierig. Ook heeft hij problemen met het leren van de Franse taal van zijn tweetalige vriend Louis.

Bear

Franklin's beste vriend is de betrouwbare en loyale Bear. Ze hebben veel dingen gemeen, zoals de liefde voor sport en de liefde voor eten. Bear houdt van spannende spelletjes waarin hij zijn fantasie kwijt kan, zoals spionnen, ridders of piraten. Franklin, Bear en hun vrienden beleven veel avonturen, die hen leren met het ontwikkelen van hun vaardigheden en het overwinnen van hun angsten.

Franklin & Bear Franklin & Bear

Franklin is een Canadese tekenfilmserie voor televisie, gebaseerd op de Franklin the Turtle boeken van Paulette Bourgeois (schrijver) en Brenda Clark (tekenaar). Elke aflevering duurt 11 minuten en in de in totaal 3 seizoenen zijn ongeveer 80 afleveringen gemaakt. Van de Franklin-boeken zijn wereldwijd meer dan 60 miljoen exemplaren verkocht in meer dan 38 talen.

 • Beatrice 'Bea' Bear is de kleine zus van Bear, die veel van haar broer leert en goede vrienden in met Harriet;
 • Mr. Bear is de vader van Bear, zijn uitspraken worden door Bear vaak herhaald;
 • Mrs./Dr. Bear is de moeder van Bear en de dokter van Woodland;
 • Grandpa Ben Bear en Grandma Mabel Bear zijn de grootouders van Bear, ze wonen op een boerderij 'Great Bear Farm'.
 • Franklin the Turtle, een jonge schildpad, die samen met zijn ouders woont in Woodland. Hij gaat naar school en samen met zijn vrienden speelt en leert hij in de wijde wereld;
 • Harriet is de zus van Franklin, zij leert hem hoe belangrijk het is om een grote broer te zijn;
 • Rabbit het konijn is de grappenmaker van het stel vrienden en ziet alles van de zonnige kant;
 • Fox de vos houdt van avontuur en spanning, die hij vaak samen met zijn vriend Rabbit beleefd, samen zijn ze een explosief duo;
 • Beaver de bever weet van aanpakken maar ze kan soms wat bazig overkomen;

Franklin & Friends

Bentley Bear

Bentley Bear is het hoofdpersonage in het computerspel Crystal Castles, uitgebracht in 1983 voor de Atari. De speler bestuurt Bentley Bear, die zoveel mogelijk edelstenen moet verzamelen, terwijl hij de vijanden moet ontlopen. Crystal Castles heeft negen levels met elk 4 kastelen en een tiende level met maar één kasteel, waarna het spel uitgespeeld is.

Once upon a time there lived a bear named Bentley
Who wandered o'er the land in search of fortune plenty.
Picnic baskets and such were not his bill of fare.
Only ruby gemstones could content this clever bear.
While roaming the lands of Crystal Castles,
Bentley gathered his jewels with the greatest of care.
A snatch here and there by a swift paw or two
Showered fame and fortune on this rarest of bears!

Crystal Palace Bentley Bear Crystal Palace

Bentley Bear is gevangen in Crystal Castles, het kasteel van Berthilda the Witch en haar boosaardige trawanten. Om te ontsnappen moet hij alle edelstenen in alle kastelen verzamelen en een dodelijke aanraking met de kwaadaardige inwoners te voorkomen. Let goed op de magische hoed, zolang Bentley die op heeft is hij onoverwinnelijk. Maar kijk uit, als Bentley niet voorzichtig is, maken de kwaadaardige trawanten berengehakt van hem.

Big Boy Willy

Big Boy WillyDit zijn verhalen over de kleine man en zijn vriend, de beer: Old Mahony en Big Boy Willy. Zij beleven allerlei avonturen voor de kleinere kinderen, zoals 'De kleine man en de beer' en 'Een val voor familie Beer'. De verhalen zijn geschreven door Wolfram Hänel en getekend door Jean-Pierre Corderoc'h.

Wolfram Hänel werd in 1956 in Fulda (Duitsland) geboren. Hij begon met het schrijven van toneelstukken en verhalen voor kinderen. Waarna, in samenwerking met Jean-Pierre Corderoc'h, de verhalen van Big Boy Willy verschenen.

Jean-Pierre Corderoc'h werd in 1959 in Nantes geboren, in het westen van Frankrijk. Hij studeerde tot 1984 aan de 'École des Arts décoratifs' in Straatsburg, waar hij de liefde voor kinderboeken ontdekte. Sindsdien maakt Jean-Pierre prentenboeken en kinderboeken.

Bobby Bear

Bobby Bear is een stripfiguur uit 1919, in de Engelse krant Daily Herald. Hij is een jonge, mannelijke beer gebaseerd op de Steiff teddybeer die toen heel populair was. Zijn vrienden zijn Ruby Rabbit, Maisie Mouse, Percy Porker en Freddy Fox. Hij was de eerste beer in een strip, nog een jaar eerder dan Bruintje Beer.

Bobby Bear

Boinard Bear

The Monkey and The Bear is een strip van Howard Post voor Marvel Comics. De strip gaat over Melvin Monkey en Boinard Bear. Melvin is een hebzuchtig, manipulatieve personage, die altijd probeert te profiteren van zijn buurman Boinard Bear.

Monkey & Bear Monkey & Bear

Buddy Bears

De Buddy Bears komen uit de Amerikaanse TV-tekenfilmserie 'Garfield and Friends'. Hun namen zijn Billy, Bobby en Bertie, hoewel ze zichzelf voorstellen als William, Robert en Bertram. Ze zingen en dansen: "Oh, we zijn de Buddy Bears we kunnen altijd met elkaar opschieten, als je het met ons oneens bent, dan heb je het mis.' Garfield probeert altijd verdeeldheid te zaaien tussen de drie beren. De stemmen werden ingesproken door Lorenzo Music, Thom Huge, en Gregg Berger met versnelde stemmen.

the Buddy Bears the Buddy Bears