Minka's Beren Passie

bullet  Bekende Beren  bullet  Teddyberen  bullet  Beren Varia  bullet  Kids Corner  bullet

Muppet Films

The Muppet Movie (1979)

De eerste Muppetfilm vertelt het verhaal van hoe de Muppets bij elkaar zijn gekomen. De film begint met Kermit de Kikker die in het moeras op zijn banjo zit te spelen en een lied zingt. Een theateragent spoort hem aan om naar Hollywood te gaan, waar hij miljoenen mensen blij kan maken met zijn talent. Kermit klimt op zijn fiets en vertrekt naar Hollywood.

In café 'El Sleezo', ontmoet hij Fozzie Beer die met een mislukte comedy-act op het podium staat. Samen reizen ze verder, op de hielen gezeten door Doc Hopper, een hebzuchtige man die een keten van kikkerbillen-restaurants heeft. Hij wil dat Kermit voor hem gaat werken als mascotte, maar die ziet daar niets in. Onderweg komen ze steeds meer Muppets tegen die allemaal bij Kermit en Fozzie aansluiten en samen in een auto naar Hollywood gaan.

The Muppet Movie cover The Muppet Movie screen

The Great Muppet Caper (1981)

Verslaggevers Kermit, Fozzie en Gonzo worden naar Londen gestuurd om Lady Holiday, een rijke modeontwerpster, te interviewen. Haar onbetaalbare diamanten ketting is gestolen. Miss Piggy is de nieuwe secretaresse van Lady Holiday, maar doet zich voor als de modeontwerpster. Kermit komt echter achter de waarheid, als de juwelendieven opnieuw toeslaan en dit keer krijgt Miss Piggy de schuld. Het is nu aan Kermit en de andere Muppets om de echte dieven te vinden en zo de naam van Miss Piggy te zuiveren.

trailer

The Great Mupper Caper cover Fozzie & Kermit

The Muppets Take Manhattan (1984)

De Muppets zijn afgestudeerd van de toneelschool en vertrekken naar Manhattan om hun musical 'Manhattan Melodies' in de theaters te krijgen. De show was op de toneelschool een zodanig groot succes dat ze ook op Broadway willen staan. Het loopt echter anders en de Muppets gaan hun eigen weg om zelf werk te zoeken. Rowlf is een dierenartsassistent, Fozzie leeft in een grot, Miss Piggy werkt in een hotel en Kermit werkt in restaurant Pete's.

Kermit de Kikker blijft echter proberen op zijn show op de planken te krijgen. Uiteindelijk vindt hij een producent, Ronny Coleman, die 'Manhattan Melodies' wil financieren. Kermit is zo blij, dat hij niet goed uitkijkt bij het oversteken en aangereden wordt. Als hij bijkomt, lijdt hij aan geheugenverlies en neemt een andere naam aan. De andere Muppets komen naar Manhattan om Kermit te zoeken en de musical op de planken te brengen.

trailer

The Muppets Take Manhattan The Muppets Take Manhattan, cast

The Muppet Christmas Carol (1992)

De vierde Muppetfilm is los gebaseerd op het sprookje van Charles Dickens. Ebenezer Scrooge geeft niets om Kerstmis en de gezellig feestdagen. Zijn trouw personeelslid Bob Cratchit (Kermit de Kikker) wil graag een dag vrij met Kerstmis en Scrooge stemt met tegenzin toe. Ebenezer Scrooge gaat alleen naar huis, waar hij bezocht wordt door de Geesten van Voorbije Kerstmis, Huidig Kerstmis en Toekomstig Kerstmis. Uiteindelijk wordt hij bekeerd en wordt de gulste en populairste persoon van de stad.

trailer

The Muppets Christmas Carol The Muppets Christmas Carol, cast

Muppet Treasure Island (1996)

Een Muppet avontuur, waarin Kermit de Kikker en zijn vrienden het opnemen tegen piraten en op zoek gaan naar een verborgen schat. Jim Hawkins werkt in een herberg en bemachtigd een schatkaart van een zeeman. Met een bemanning onder leiding van Abraham Smollet, Kermit de Kikker, en eerste stuurman Samuel Arrow vertrekt Jim naar het eiland. Op het eiland blijkt de bemanning geheel uit piraten te bestaan, onder leiding van Long John Silver. Op het eiland proberen de piraten en Smollet met de Muppets als eerste de schat te vinden.

Muppet Treasure Island Muppet Treasure Island, cast

Muppets From Space (1999)

Gonzo krijgt tijdens zijn ontbijt een boodschap van zijn cornflakes. Hij blijkt een buitenaards wezen te zijn en probeert contact te krijgen met zijn familieleden. Kermit de Kikker en de andere Muppets geloven hem niet, maar de kwaadaardige ambtenaar K. Edgar Singer wil Gonzo gebruiken om buitenaards leven aan te tonen. Het is aan Kermit en de andere Muppets om hem te redden uit de handen van Singer en hem in contact te brengen met zijn echte familie.

trailer

Muppets From Space Muppets From Space, cast

Kermit's Swamp Years (2002)

Kermit was, voor hij beroemd werd, een gewone kikker in het moeras. Samen met zijn vrienden Croaker, Goggles en Blotch leeft hij in een moeras in het Amerikaanse diepe zuiden. Op een dag worden Croaker en Blotch gekidnapt en verkocht aan een dierenwinkel. Kermit en Goggles besluiten om het moeras te verlaten en hun vrienden te gaan zoeken. Maar ook Dr. Krassman heeft zijn oog op hun laten vallen, om ze te kopen voor zijn biologielessen.

trailer

Kermit's Swamp Years Kermit's Swamp Years, cast

It's A Very Merry Muppet Christmas Movie (2003)

De eigenaar van een bank, Miss Rachel Bitterman, wil op de plaats van het Muppet Theater een nachtclub openen. In het geheim wijzigt ze het leencontract, zodat de Muppets de rente eerder dienen terug te betalen. De Muppets ontdekken dit nog net op tijd en Fozzie rent met het geld naar de bank, om te voorkomen dat ze het theater kwijtraken. Onderweg verliest hij echter het geld en nu rekenen de Muppets op Kermit de Kikker om het theater te redden. Die voelt zich echter nutteloos, maar de beschermengel Daniel laat Kermit zien hoe de wereld eruit zou zien als hij niet had bestaan.

It's A Very Merry Muppet Christmas Movie It's A Very Merry Muppet Christmas Movie, cast

The Muppets' Wizard Of Oz (2005)

Dorothy droomt ervan om een beroemde zangeres te worden. Tijdens een tornado wordt ze meegevoerd naar Oz, waar ze op zoek gaat naar de Wizard Of Oz. Onderweg krijgt ze gezelschap van een vogelverschrikker (Kermit de Kikker), een lafhartige leeuw (Fozzie Beer) en een tinnen robot (Gonzo). Samen gaan ze op zoek naar de Wizard of Oz om ieder hun grootste wens in vervulling te laten gaan.

The Muppets' Wizard Of Oz The Muppets' Wizard Of Oz, cast

The Muppets (2011)

Walter, zijn broer Gary en diens vriendin Mary bezoeken het oude, vervallen Muppet Theater. Daar horen ze dat een rijke oliebaron van plan is het theater te kopen en af te breken. De drie sporen Kermit de Kikker op en vertellen hem wat de oliebaron van plan is. De Muppets kunnen het theater redden door 10 miljoen in te zamelen. Kermit denkt dat dit nooit gaat lukken, maar Walter weet hem te overtuigen dat de mensen de Muppets nog niet vergeten zijn. Kermit brengt al zijn oude vrienden weer bij elkaar om met een grootschalige televisieactie genoeg geld bij elkaar te brengen om het theater te redden.

trailer

The Muppets The Muppets, cast