Banjo

Banjo is een mannelijke, bruine honingbeer. Hij is een expert banjospeler, vandaar zijn naam. Hij is kalm, respectvol en lief en draagt altijd een blauwe rugzak, met daarin Kazooie. Verder draagt hij een ketting met een haaientand en een gele korte broek. Hij speelt, samen met Kazooie, de hoofdrol in een serie van videospelletjes.

‘Banjo-Kazooie’ is een serie van videospelletjes, gemaakt door Rare in 1998. De hoofdrolspelers in het spel zijn de honingbeer Banjo en zijn vriend de meeuw Kazooie. Zij worden beiden bestuurd door de speler, tegen de heks Gruntilda kwaadaardige plannen. Er zijn momenteel drie hoofdtitels in de serie.

Personages

Banjo is een mannelijke, bruine honingbeer en een lieve, maar soms verwarde beer. Hij leeft in Spiral Mountain en samen met zijn vriend, de meeuw Kazooie, is hij de held van het videospelletje.

Kazooie is een vrouwelijke meeuw met een rode kuif. Ze speelt de kazoo, vandaar haar naam. Ze woont in Banjo’s rugzak, tenzij de speler op een splitsing staat. Kazooie is gevat, kan vervelend zijn en houdt van avontuur.

Tooty is de jongere zus van Banjo. Ze heeft paardenstaarten in haar blonde haar, waardoor haar oren niet te zien zijn. Ze draagt een rood T-shirt met een gele ster en paarse, flanellen broek. Ze speelt alleen een bijrol in ‘Banjo-Kazooie’, maar wordt wel in de andere spellen vernoemd.

Boggy is een ijsbeer met een sjaal om zijn nek en is een van de bijrollen in de videospelletjes, hij speelt in ‘Banjo-Kazooie’ en ‘Banjo-Tooie’. Zijn kinderen Groggy, Soggy en Moggy spelen mee in ‘Banjo-Kazooie’ en zijn vrouw Mrs. Boggy speelt in ‘Banjo-Tooie’. Boggy’s iglo stond eerste in Freezeezy Peak, maar nadat die verwoest was woont hij in een nieuwe iglo in Hailfire Peaks.

Banjo-Kazooie

Het eerste spel in de serie, uitgegeven in 1998 voor de Nintendo 64 en opnieuw uitgegeven in 2008 voor de Xbox 360.

In Spiral Mountain is Banjo’s zus Tooty ontvoerd door de heks Gruntilda, omdat ze Tooty’s schoonheid wil bezitten en het is aan Banjo en Kazooie om haar te redden. Het doel van het spel is om in verschillende werelden voorwerpen te verzamelen, zoals puzzelstukjes om nieuwe werelden te openen en muzieknoten om deuren te openen. Dit alles helpt Banjo en Kazooie in hun strijd tegen Gruntilda.

Banjo-Tooie

Het tweede spel in de serie, uitgegeven in 2000 voor de Nintendo 64 en opnieuw uitgegeven in 2009 voor de Xbox 360.

Twee jaar nadat Banjo en Kazooie Gruntilda hebben verslagen, wordt Gruntilda uit haar graf bevrijd door haar twee zussen. Ze gebruikt een machine B.O.B. op Isle O’Hags om zichzelf meer energie te geven. Nadat Gruntilda Bottles heeft vermoord, proberen Banjo en Kazooie haar te stoppen. ‘Banjo-Tooie’ is beduidend moeilijker dan zijn voorganger, puzzelstukjes liggen nooit in het zicht, zijn niet makkelijk bereikbaar en vaardigheden en krachten moeten gebruikt worden om andere te verwerven.

Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts

Het derde spel in de serie, uitgegeven in 2008 voor de Xbox 360.

Dit is het eerste spel dat niet eerst op de Nintendo 64 uitkwam. In tegenstelling tot het vorige videospel moet je nu allerlei verschillende voertuigen bouwen om de uitdagingen te voltooien. De uitdagingen zijn racen, voorwerpen verplaatsen, vijanden bevechten en allerlei andere taken uitvoeren. Gruntilda is nog steeds de grote vijand, maar Banjo, Kazooie en de andere zijn in een hele nieuwe wereld geplaatst.

Nuts & Bolts Xbox 360 trailer