Baloo – Jungle Boek

Baloo is de grote, bruine beer uit Jungle Boek. Hij is een relaxte, vrolijke beer en loyaal aan zijn vrienden. Baloo leeft van moment tot moment. Zijn prioriteiten zijn onder andere het vinden van een goede boom om zijn rug tegen te krabben, een comfortabele plek om een tukje te doen en altijd klaar staan om zijn vrienden te helpen. In zijn latere leven maakt Baloo kennis met het mensen jong Mowgli en helpt het kind zijn plaats in de wereld te vinden.

Jungle Book is origineel een boek van Rudyard Kipling, een Britse schrijver. Klik hier voor een korte biografie van hem. Klik hier voor het Jungle Book verhaal met Mowgli, Bagheera, Baloo en alle anderen.

Jungle Boek

In Jungle Book, zingt Baloo één van de klassiekers uit de film: Bare Necessities. Speel de (Engelse) clip hier beneden en zing mee met Baloo.

TaleSpin

TaleSpin is een spin-off van Disney’s ‘Het Jungle Boek’. Het speelt zich af in de 1930-er jaren, in de stad Cape Suzette. Baloo is de piloot van een in problemen verkerende koeriers-bedrijf. Zijn beste vriend Louie heeft een nachtclub/servicestation voor piloten. Baloo wordt bijgestaan door een ex-piraat Kit Cloudkicker, wiens hobby het is om hoog door de lucht te scheuren. Hij en Baloo vliegen samen een Conwing L-16, The Sea Duck genaamd. En als er mechanische problemen zijn is Wildcat, Baloo’s warrige mecanicien, altijd in de buurt.

Als Baloo zijn rekeningen niet betaald, gaat zijn zaak failliet en wordt verkocht aan Rebecca ‘Becky’ Cunningham. Zonder baan en zonder vliegtuig, gaat Baloo werken voor Becky’s bedrijf ‘Higher For Hire’, tot hij ‘The Sea Duck’ van haar terug kan kopen.

Of hij nu aan het strijden is met Don Carnage en zijn luchtpiraten, Generaal Spigot of een strijd met andere piloten; Baloo is altijd bereidt om aan te tonen dat hij de beste piloot is.

TaleSpin intro