Minka's Beren Passie

bullet  Bekende Beren  bullet  Teddyberen  bullet  Beren Varia  bullet  Kids Corner  bullet

Wist u dat...

Mr. Whoppit23 maart 1921 is de geboortedag van Donald Campbell, Hij verbeterde, vergezeld van zijn teddymascotte Mr. Whoppit, zowel op het land als het water wereldsnelheidsrecords.

8 januari 1935 is de geboortedag van Elvis Presley, de beroemde Amerikaanse zanger, die na het uitkomen van zijn liedje 'Teddy Bear' uit de film 'Loving You' (1957) bedolven werd onder de teddyberen.

In de jaren 1950 begon men met het vullen van teddyberen met schuimrubber in plaats van houtwol, waardoor de knuffelfactor geweldig steeg.

In 1920 verschijnt Rupert Bear, geïllustreerd door Mary Tourtel, voor het eerste in de Britse krant Daily Express.

'Libearty', een campagne die wreedheid tegen beren moest voorkomen, werd in 1992 door de World Society for the Protection of Animals gelanceerd.


Baloo30 december 1965 is de geboortedag van Rudyard Kipling, schrijver van het populaire Jungle Boek, waarin de aardige beer Baloo één van de hoofdfiguren is.

In 1965 beklimt de Italiaanse bergbeklimmer Walter Bonatti de verraderlijke noordzijde van de Matterhorn met zijn kleine kameraad Zissi de Beer.

Super Ted, gecreëerd door Mike Young, verschijnt in 1978 voor het eerst in drukvorm.

Tijdens de beurs van 1903 in Leipzig, Duitsland plaats een groot warenhuis uit New York de eerste grote berenorder, te weten 3.000 stuks.

De geboortedag van Smokey Bear is 31 maart 1950. Hij is de mascotte van de U.S. Forest Service.


Shirley Temple23 april 1928 is de geboortedag van Shirley Temple. Zij had in de jaren 1930 één van de grootste verzamelingen beren, omdat duizenden mensen haar teddyberen stuurden die soms groter waren dan het kindsterretje zelf.

27 oktober 1858 is de geboortedag van Theodore (Teddy) Roosevelt, de man die tot de naam 'Teddy Bear'; inspireerde.

Er wordt gezegd dat er een grote Hamley's teddybeer werd gebruikt om het eerste prototype van een parachute te testen.

In 1912 overleeft Gatti, een Gebrüder Bing beer uit 1907, de tragische scheepsramp met de Titanic.

2 april 1869 is de geboortedag van Clifford K. Berryman, een politiek tekenaar uit de VS, beroemd om zijn tekening 'De grens trekken in Mississippi', die inspireerde tot de naam Teddybeer.


Baby beerEen beer moet natuurlijk wel schoon zijn, maar de beer van een jong kind mag u niet te vaak wassen, omdat de geur van baby en moeder belangrijk is voor de knuffelfactor.

De roodpluchen Alfonzo, een teddybeer die de groothertog van Rusland schonk aan zijn dochter prinses Xenia, wordt in 1989 bij Christie's in Londen geveild voor £ 12.100.

In 1905 wordt de 'Knopf in Ohr' gepatenteerd als officieel handelsmerk van de Duitse Steiff-fabriek, dit om namaak te voorkomen.

Wendy Boston Playsafe Toys zorgde in 1954 voor opschudding in de berenwereld door de eerste nylon, in de machine wasbare, teddybeer te produceren.

Ter gelegenheid van de kroning van Elizabeth II, maakte de Engelse fabriek Merrythought in 1953 een 'koninklijke beer' in de vaderlandse kleuren rood, wit en blauw.


ChocoIn de studio van Walt Disney wordt in 1964 Choco ontworpen, een kleine beer met een gewonde arm. Hij werd mascotte en logo van het kinderziekenhuis van Orange County in Disneyland.

24 Juli 1847 is de geboortedag van Margarete Steiff, de oprichtster van de beroemdste teddyberenfabriek ter wereld.

De plaats van de ogen van een beer is bepalend voor de persoonlijkheid. Hoog en dicht bij elkaar is typerend voor een oude beer, terwijl laag en wijd uit elkaar een jonge beer kenmerkt.

8 januari 1882 is de geboortedatum van A.A. Milne, die de best verkocht berenboeken ter wereld heeft geschreven, met Winnie de Poeh.

In 1926 wordt het eerste boek van Winnie de Poeh gepubliceerd.


Steiff clubDe Steiff Club wordt officieel opgericht in april 1992, om de duizenden leden jaarlijks te voorzien van informatie, tijdschriften en teddyberen in beperkte oplage.

In 1958 verschijnt Paddington voor het eerst in drukvorm. De naam Paddington komt van een Londens treinstation met die naam, waar de schrijver een eenzame teddybeer vond.

Zakjes lavendel, mottenballen en cederhoutschaafsel voorkomen dat motten de vacht van uw beer opeten.

Volgens een oude traditie in Europa ontwaakt de beer uit zijn winterslaap op de dag voor Aswoensdag. Als hij terugkeert naar zijn hol, volgen er nog 40 winterse dagen, maar als hij wakker blijft, is de lente in aantocht.

1 juli 1903 is de geboortedag van Amy Johnson, een vrouwelijke piloot die met haar teddybeermascotte de eerste vrouw was die alleen van Groot Brittannië naar Australië vloog.