Minka's Beren Passie

bullet  Bekende Beren  bullet  Teddyberen  bullet  Beren Varia  bullet  Kids Corner  bullet

Beertje Paddington & Marmite

Beertje Paddington is beroemd voor het eten van marmelade, om precies te zijn sandwiches met marmelade. Het was dan ook verrassend dat hij door Unilever werd gevraagd om reclame te maken voor Marmite.

"Maar ik eet altijd marmelade op mijn sandwiches!"

"Daarom willen we jou voor de reclamecampagne. We willen mensen eens iets anders laten proberen dan ze gewend zijn."

Paddington zal natuurlijk nooit zijn marmelade opgeven, maar hij wilde wel eens iets anders proberen en daarom ging hij reclame maken voor Marmite.

Paddington & Marmite

Controversie

Beertje Paddington maakte reclame voor Marmite in 2007 en 2008 en dat was in Engeland controversieel. Michael Bond, de maker van Paddington moest zich verdedigen tegen beschuldigingen dat hij had Paddington had verraden, door toe te staan dat het beroemde personage uit Donker Peru zijn geliefde marmelade dumpte voor Marmite.

De deal tussen Unilever en de Beertje Paddington licentiehouder Chorion, liep af begin 2009 en werd niet verlengd. Marmite verklaarde: "Het was altijd de bedoeling dat Beertje Paddington voor de verandering Marmite probeerde in zijn sandwiches. Hoewel hij er echt van genoten, zal hij in de toekomst terugkeren naar zijn traditionele favoriet, marmelade en Marmite gaat verder met nieuwe dingen!"

You either love it, or hate it

TV reclames