Minka's Beren Passie

bullet  Bekende Beren  bullet  Teddyberen  bullet  Beren Varia  bullet  Kids Corner  bullet

Brooddeeg figuren

De Drie Beren

De Drie Beren

 • VADER BEER
  Het hoofd: vorm een balletje voor het hoofd en trek er een neusje uit. Maak balletjes voor de oren en druk ze plat. Snij de onderkant eraf. Plaats de oren op het hoofd. Plak de ogen en neus op het hoofd. De mond kerf je erin met een mesje.
  Het lijf: snij een stukje van een ovale vorm. Bevestig het hoofd op het lijf. Plak de handen (balletjes) aan de armen (rolletjes). Plak de armen op hun plaats.
  De benen: het rolletje voor de benen mag niet breder zijn dan het lijf. Snij het rolletje doormidden. Rol ze rond en plaats ze onder het lijf. Plat de voeten (balletjes) af en bevestig ze onder de benen.
  De afwerking: een dunne reep om de nek dient als sjaal. Twee balletjes zijn pompons, 3 kleine balletjes zijn de knopen.
 • MOEDER BEER
  Het hoofd: maak het hoofd op dezelfde manier als bij Vader Beer.
  Het lijf en de Jurk: plat een balletje een beetje af en snij de onderkant er vanaf. Doe hetzelfde voor de jurk. Plat het balletje af en snij de onderkant er vanaf. Bevestig het lijf aan de jurk en het hoofd aan het lijf. Bevestig de armen net zoals bij Vader Beer.
  Kraag: snij voor het kraagje een dunne reep deeg en snij het rond af. Plaats het kraagje om de nek. Een klein balletje is de broche.
  Schort: snij uit een plak deeg een vierkant en rond de hoeken af. Bevestig dit op de rok. Kerf een ruitmotief in de schort. Maak een dunne band en bevestig hem aan de taille.
 • KLEIN BEERTJE
  Het lijf: plat de cilinder af. Hol 1/3 van de cilinder met je vingers uit. Plaats het hoofd op de rolletjes kraag en het geheel op de cilindervorm. Bevestig de armen en de voeten. Dunne reepjes deeg zijn de bretels en balletjes zijn de knopen.