Minka's Beren Passie

bullet  Bekende Beren  bullet  Teddyberen  bullet  Beren Varia  bullet  Kids Corner  bullet

Beroemde Beren - V

Vincent (Beesten bij de Buren)

Vincent is een grote en sterke Amerikaanse zwarte beer, uit de animatiefilm 'Over the Hedge' ('Beesten bij de Buren'.) Vincent is chagrijnig, opvliegend en zijn meedogenloze gedrag intimideert RJ en de andere dieren.

Vincent

Over the Hedge
'Over the Hedge' ('Beesten bij de Buren') is een computeranimatie film uit 2006, geproduceerd door DreamWorks Animation. De stem van Vincent de Beer in de Engelse versie is van Nick Nolte en van Marcel Jonker in de Nederlandse versie.

Plot
Op een dag heeft de wasbeer RJ honger en besluit hij voedsel te stelen bij de grote beer Vincent. Vincent is in zijn winterslaap, maar heeft een enorme voorraad mensen-voedsel zoals chips en donuts. Door het geklungel van RJ wordt Vincent wakker en hij ziet dat RJ zijn eten aan het stelen is. Een kar met voedsel rolt de berg af, en komt uiteindelijk tot stilstand op de straat, waar een grote vrachtwagen al het eten ondersteboven rijdt. Vincent is zo kwaad op RJ, dat hij hem wil opeten, maar RJ belooft dat hij al het eten binnen een week weer bij elkaar kan sprokkelen. Dan komt RJ terecht bij een aantal bosdieren, die eikeltjes aan het verzamelen zijn. RJ leert de andere dieren om voedsel bij de mensen te stelen en zo gebruikt RJ de dieren om voedsel voor hem te stelen, zodat hij niet opgegeten word door Vincent de Beer. Uiteindelijk begint RJ zich schuldig te voelen tegenover de bosdieren en begint hen te helpen. Op het eind van de film wordt Vincent gevangen genomen door een dierenspecialist en leven GJ en de andere dieren nog lang en gelukkig.

Beesten bij de Buren

Vladimir Goudenov Grizzlikof

Vladimir Goudenov Grizzlikof is een grizzlybeer en een S.H.U.S.H. geheimagent uit de televisie animatieserie ‘Darkwing Duck’. Grizzlikof praat met een Russisch accent, is lang, gedrongen, sterk en heeft een no-nonsense aanpak. Hij houdt strikt vast aan de S.H.U.S.H. standaard procedures met betrekking tot vrijwel alles. Hierdoor botst hij vaak met goedbedoelende Darkwing Duck, waarvan hij vindt dat deze een slechte invloed heeft op de andere agenten.

Vladimir Goudenov Grizzlikof Darkwing Duck