Minka's Beren Passie

bullet  Bekende Beren  bullet  Teddyberen  bullet  Beren Varia  bullet  Kids Corner  bullet

Beroemde Beren - T

Teddy Robinson

Teddy RobinsonTeddy Robinson is een grote, vriendelijke teddybeer. Hij heeft een lichtbruine vacht, bruine ogen en is eigendom van een klein meisje, Deborah. Deborah is een vijfjarig meisje uit Engeland en ze houdt van haar teddybeer. Samen beleven ze grappige avonturen rond het huis en met hun vrienden.

Teddy RobinsonMet de knuffelige Teddy Robinson gebeurt altijd wel iets. Hij wordt per ongeluk verkocht op een rommelmarkt, hij racet de berg af in een poppenwagen of hij verdwijnt bij een onbekende dame in haar boodschappentas. Kinderen zullen geamuseerd zijn door de hilarische avonturen van de teddybeer.

De boeken van Teddy Robinson zijn geschreven en ge´llustreerd door de Engelse Joan G. Robinson. Behalve Teddy Robinson schreef zij ook de kinderverhalen 'Mary-Mary' en 'When Marni Was There'. In totaal heeft ze 30 boeken geschreven. Teddy Robinson is een echte teddybeer. Hij is eigendom van de dochter van Joan Robinson, Deborah, die zelf ook in de verhalen voorkomt.

Thornton

Thornton is een ijsbeer, die permanent op vakantie is. Sinds hij op een ijsberg de lagune indreef, besloot hij om zijn winters op Kapupu Island door te brengen: lezend op het strand, nippend aan een cocktail.

Thornton

Thorton speelt in de krantenstrip 'Sherman's Lagoon', getekend door Jim Toomey. Vanaf 1991 beleven een groep zeedieren allerlei avonturen: Sherman de Haai, zijn vrouw Megan en zoon Herman. Fillmore de Schildpad en zijn geadopteerde zoon Clayton. Hawthorne de Krab en Ernest de Vis.

Sherman's Lagoon

Three Bears

'The Three Bears' ('De Drie Beren') zijn een familie, die bestaat uit Papa Bear, Mama Bear en Junior Bear. Papa is een schreeuwlelijk, opvliegerige betweter, terwijl de Junior is een te dikke, lompe hansworst. De twee vliegen elkaar constant in het haar, waardoor Mama Bear altijd in het midden beland. Om de orde te herstellen neemt ze vaak haar toevlucht tot een paar rake klappen met een opgerolde krant.

Ze verschijnen voor het eerst in een tekenfilm uit 1944: 'Bugs Bunny and the Three Bears'. Papa Bear probeert zijn hongerende familie te eten te geven, door een sprookje na te spelen: 'Goldilocks and the Three Bears'. Als Goldilocks dan langs komt, gaan ze haar opeten. Helaas hebben ze geen pudding meer en gebruikt Mama Bear worteltjessoep. Hiermee wordt niet Goldilocks verleidt, maar niemand minder dan Bugs Bunny.

the Three Bears & Bugs Bunny the Three Bears

De andere vier korte tekenfilms:

  • 'What's Brewin', Bruin?' (1948): Papa Bear besluit dat de familie aan zijn winterslaap moet gaan beginnen. Maar een snurkende Mama Bear en de krakende wieg van Junior, houden Papa Bear wakker;
  • 'Bee-Deviled Bruin' (1949): Het is tijd voor het ontbijt, maar de honingpot is leeg. Papa Bear en Junior gaan daarom een bijenkorf in de buurt overvallen;
  • 'Bear Feat' (1949): Papa Bear leest een advertentie in de krant voor beren die een kunstje kunnen. Hij probeert hiervoor de hele familie in conditie te krijgen;
  • 'A Bear for Punishment' (1951): Het is Vaderdag en Mama en Junior's goedbedoelde cadeaus irriteren Papa Bear alleen maar.

De vijf tekenfilms werden geproduceerd door Warner Brothers, in hun Looney Tunes en Merrie Melodies series. De tekenfilms werden getekend en geregisseerd door Chuck Jones.

the Three Bears