Minka's Beren Passie

bullet  Bekende Beren  bullet  Teddyberen  bullet  Beren Varia  bullet  Kids Corner  bullet

Beroemde Beren - D

Dancing Bear

The Dancing Bear (Dansende Beer) was onderdeel van 'Captain Kangeroo', een Amerikaans TV programma uit de jaren 1950. Het programma verscheen op de televisie van 3 oktober 1955 tot 8 december 1984. Het programma is verzonnen door Bob Keeshan en hij was ook het titelpersonage. 'Captain Kangaroo' had een losse structuur, over het leven rondom 'Treasure House'. Captain Kangaroo vertelde verhalen, ontving gasten en maakten grappen met de regelmatige personages, zowel mensen als poppen.

Captain Kangaroo Dancing Bear

de Drie Bolle Beren

Drie Bolle BerenDe Drie Bolle Beren zijn Oude Narnians die tijdens het bewind van Miraz, ondergedoken leefden in een oude, holle eikenboom. De pratende beren in de wereld van Narnia zijn heel groot, maar vriendelijk en sympathiek. Ze worden afgeschilderd als sterke, maar zachtaardige dieren die veel slapen en honing eten.

Bolle BeerAls de Bolle Beren voor het eerst Caspian X tegenkomen, accepteren ze hem als hun koning en bieden hem honing aan. Het was traditie in Narnia, dat een beer de 'Marshal of the Lists' was. Eén van de Bolle Beren vervulde deze positie voor Koning Peter, tijdens zijn overwinning op Miraz. Een 'Marshal of the Lists' was een persoon die duels hielp organiseren en in goede banen leiden.

De 'Kronieken van Narnia' zijn geschreven door de Britse schrijver C.S. Lewis (1898-1963). De 'Kronieken van Narnia' is een zevendelige kinderboekenserie en wordt beschouwd als een klassieker in de kinderliteratuur. De boeken werden geschreven in de periode 1949-1954, maar niet in chronologische volgorde. Dit zijn de zeven boeken, zoals ze later zijn ingedeeld:

  1. Het neefje van de tovenaar (The magician's nephew), deel 6, voltooid in 1954, uitgegeven in 1955;
  2. Het betoverde land achter de kleerkast (The lion, the witch and the wardrobe), deel 1, voltooid in 1949, uitgegeven in 1950;
  3. Het paard en de jongen (The horse and his boy), deel 5, voltooid in 1950, uitgegeven in 1954;
  4. Prins Caspian (Prince Caspian), deel 2, voltooid in 1950, uitgegeven in 1952;
  5. De reis van het drakenschip (The voyage of the dawn treader), deel 3, voltooid in 1950, uitgegeven in 1952;
  6. De zilveren stoel (The silver chair), deel 4, voltooid 1951, uitgegeven 1953;
  7. Het laatste gevecht (The last battle), deel 7, voltooid in 1953, uitgegeven in 1956.

Duffy the Disney Bear

Duffy the Disney BearDuffy verscheen voor het eerst als ‘Duffy the Disney Bear’ op het toneel in 2002 bij de opening van de ‘Once Upon A Toy’-winkel in Walt Disney World. Duffy heeft een honingkleur, bruine ogen en de beeltenis van Mickey Mouse op zijn voetzolen en zijn linkerheup. Duffy was een cadeau van Minnie Mouse aan Mickey Mouse. Op een dag zou Mickey weer voor een lange tijd gaan varen en Minnie maakten voor hem een teddybeer, zodat hij zich nooit eenzaam zou voelen. Ze had Duffy zelf gemaakt en in een plunjezak gestopt om aan Mickey te geven.

Duffy the Disney Bear is een meet-and-greet personage in verschillende Disney parken, ook is hij als knuffelbeer verkrijgbaar in de Disney winkels. Hij is ook bekend als de 'The Bear of Happiness and Luck'. In de knuffelbeer-versie heeft hij dan ook een fles rond zijn nek met een boodschap van 'Liefde, Blijdschap en Geluk'.

Duffy the Bear

Dummy Bears

Dummi BearsPluche-achtige teddyberen, meestal in pastel kleuren met een symbool op hun borst. Deze schattige beren zijn de sterren van een show waar de Rugrats af en toe gedwongen worden om naar te kijken. Ondanks dat de beren schattig zijn, is de Dummi Bears Show is duivels. De Dummi Bears titellied is repetitief en bestaande alleen uit "Sing a happy happy, happy happy, happy happy song". De tekenserie is hypnotiserend en heeft zelfs een hersenspoel-effect. Na het bekijken van de show, kinderen hebben een lege blik in hun ogen en mompelen slechts: "moet kijken beren".