Minka's Beren Passie

bullet  Bekende Beren  bullet  Teddyberen  bullet  Beren Varia  bullet  Kids Corner  bullet

Beroemde Beren - C

C-Bear

C-Bear and Jamal was een Amerikaanse tekenfilmserie voor kinderen, uitgezonden op de TV in 1996. Jamal Wingo was een Afrikaans-Amerikaanse jongen uit de lagere school. Zijn metgezel was C-Bear, een zingende, hiphop teddybeer.

De meeste mensen dachten dat C-Bear een gewone teddybeer was, maar hij was de beste vriend en vertrouweling van Jamal. C-Bear kwam alleen maar tot leven als hij alleen met Jamal was, hij kon dansen, zingen en droeg een hippe zonnebril.

C-Bear & Jamal C-Bear

De serie behandelde in elke aflevering een ander probleem waar kinderen mee zaten: sociale druk, scheiding, drugsgebruik en nog veel meer. Hoewel de serie populair was zijn er maar 13 afleveringen gemaakt, verdeeld over twee seizoenen.

"So when you wake up in the morn' at the crack of dawn, C-Bear and Jamal!
Or when you get out of bed and you stretch and yawn, C-Bear and Jamal!
If you're down in the dumps and you need a smile, C-Bear and Jamal!
It's the funky cartoon, leave 'em dancin' in the aisle."

"Dus als je wakker wordt in de morgen, bij het krieken van de dag, C-Bear en Jamal!
Of als je uit bed komt en je strekt en gaapt, C-Bear en Jamal!
Als je in de put zit en je heb een glimlach nodig, C-Bear en Jamal!
Het is de funky tekenfilm, die je laat dansen voor de buis."

C-Bear & Jamal

Personages
C-Bear: Een wijze teddybeer die alleen tot leven komt als hij bij Jamal is en hem raad en advies geeft.
Jamal Wingo: Een goedgelovige 9 jarige jongen die altijd hulp krijgt van C-Bear als hij in de problemen zit.
Hawthorne: De vader van Jamal, die niet begrijpt waarop hij nog steeds C-Bear heeft.
Grandpa & Grandma: De grootouders van Jamal
Maya, Big Chill, Kwame, Chipster, Kim & Javier: vrienden van Jamal.

Chief Theodore Grizzly

Chief Theodore Grizzly is een taaie en agressieve grizzly beer. Hij is de politiechef van het politiekorps van het bos in 'Hoodwinked!', een animatiefilm uit 2005. Hij is een betweter die te snel zijn conclusies trekt. Hij is nors, opvliegerig en bereid om iedereen te arresteren, of ze nu schuldig zijn of niet. Chief Ted Grizzly draagt een donkerblauwe politiepak, donkerblauwe politiepet, zwarte riem en zwarte schoenen.

Chief Theodore Grizzly Chief Grizzly

'Hoodwinked!' vertelt het verhaal van het sprookje 'Roodkapje', maar begint waar het sprookje eindigt. Roodkapje en de wolf vormen de spil in een politieonderzoek dat elementen uit andere misdaadfilms verenigt. De stem van Chief Ted Grizzly is van de rapper Xzibit.

Cornelius Bear

Achewood is een webstrip over het leven van een groep speelgoeddieren, robotten en huisdieren. De meeste personages leven samen in het huis van hun eigenaar Chris, op 62 Achewood Court. De webstrip wordt gemaakt door Chris Onstad en verschijnt sinds oktober 2001 op internetadres Achewood.com. Het is een absurdistische strip, die geen traditionele punchline heeft.

Cornelius Bear Téodor Orezscu

Cornelius Bear
Vaak ook aangeduid als Mr. Bear of Connie. Hij is een vaderfiguur voor de andere personages, omdat hij veel ouder is dan de meesten. Cornelius is getrouwd geweest met zijn, inmiddels overleden, vrouw Iris Gambol.

Téodor Orezscu
Téodor is een teddybeer, want zo ziet hij er uit. Hij en zijn familie komen oorspronkelijk uit Minsk, Wit-Rusland. Hij is een goede kok, muzikant en grafisch ontwerper, maar vooral is hij een gewone aardige man.

Achewood, Cornelius Bear
Achewood, Téodor Orezscu