Minka's Beren Passie

bullet  Bekende Beren  bullet  Teddyberen  bullet  Beren Varia  bullet  Kids Corner  bullet

Mensen en gummiberen

Schildknaap Ewout

Schildknaap EwoutEwout is de schildknaap van ridder Sir Tuxford aan het hof van Koning Gregor. In de allereerste aflevering wordt hij vrienden met de gummiberen als hij per ongeluk Gummi Glen ontdekt. Hij wil net als Cubbi ridder worden en is verliefd op Prinses Klara, die ook een oogje op hem heeft.

Prinses Klara

Prinses KlaraPrinses Klara is de dochter van Koning Gregor, de heerser over Dunwyn. Ze is avontuurlijk en sleept Ewout vaak me in een nieuw avontuur. Ze is een goede vriendin van Sunni.

Ridder Gawain

Ridder Gawain is de grootvader van Ewout, die oorspronkelijk het Gummi Medaillon heeft gevonden en het aan Ewout heeft gegeven. Hij is heel idealistisch en vertelt vaak verhalen met een moraal. Hij weet niet dat Ewout de gummiberen kent, maar is blij dat het medaillon weer in handen van de Gummi's is.

Marie

Marie, de dochter van koning Jean-Claude. Ze was eerst een rivaal van prinses Klara, maar beide werden door de gummiberen elkaars beste vriendinnen.

Prinses Yen-Moon

Een prinses uit het Verre Oosten die naar Duwnyn is gekomen om de gummiberen om hulp te vragen bij het overwinnen van een draak.

Trina

Trina, is een blinde schaaphoedster die woont in de Dunwyn regio, die bevriend is met Tummi. Houden beiden heel veel van lekker eten. Trina zet vallen om graaf Ruwaard te misleiden en om Tummi te leren dat 'gehandicapt niet wil zeggen dat je niets kan.'

Dokter Dexter

Een apotheker bij wie Tummi Gummibessensap in zijn medicijnen heeft gedaan. Hierdoor werden de inwoners van Dunwyn super sterk en dit trok de aandacht van graaf Ruwaard.

Koning Gregor

Koning GregorKoning Gregor is de heerser over Dunwyn. Hij een moedige koning die zijn volk beschermd van schurken als Graaf Ruwaard, dit samen met Sir Tuxford en zijn ridders. Hij weet niet van het bestaan van de gummiberen en hun hulp bij het beschermen van zijn koninkrijk.

Ridder Roderick

Ridder RoderickRidder Roderick is de hoogste ridder aan Koning Gregor's Hof. Hij is altijd in voor een gevecht, maar is niet meer zo goed als vroeger. Hij leidt de ridders van Kasteel Duynrijk en is belangrijk in het verdedigen van het koninkrijk tegen graaf Ruwaard en zijn Ogres.

Ridder Victor Ruwaard

De broer van graaf Ruwaard en een voorvechter van Duynrijk. Hij schaamt zich voor het verraad van zijn broer en wil dat uit alle macht rechtzetten. Hij is het idool van Ewout en zijn grootste vriend, maar weet niet dat de gummiberen bestaan.